Oplysningerne fra virksomhedernes indberetninger i Tast selv- løsningen ”Gartneriers risikodata” bruges vejledende til at fastsætte, hvor tit virksomheder bør have kontrolbesøg, da det er et EU-krav, at Landbrugsstyrelsen gennemfører en risikobaseret plantesundhedskontrol.
De indberettede data pointsættes og indgår i en pointberegningsmodel. I modellen afspejler pointsætningen, om virksomheden har produktion af plantearter, som udgør en særlig plantesundhedsrisiko og/eller andre plantearter. (Ved produktion af både plantearter, som udgør en særlig plantesundhedsrisiko og/eller andre plantearter pointsættes) kun produktionen af plantearter, som udgør en særlig plantesundhedsrisiko.
Tilsvarende for pointsætningen af produktionsforhold (væksthus- og frilandsproduktion) og af produkttyper (færdigvarer og formeringsmateriale) er reglen, at virksomheder med begge produktionsforhold og/eller begge produkttyper kun tildeles point for det højest pointsatte forhold og produkttype.