Brug Landbrugsstyrelsens app til satellitdata

Landbrugsstyrelsen anvender en app, som du kan bruge, hvis du har modtaget et høringsbrev om noget, der bliver kontrolleret med satellitdata.

I Landbrugsstyrelsens app kan du som landbruger læse breve fra Landbrugsstyrelsen, tage geo-refererede billeder af dine marker som du kan indsende som høringssvar.

Hvor finder jeg appen?

Du finder appen i Google Play eller App Store, ved at søge på "Landbrugsstyrelsen".

Besvar et høringsbrev eller fotodokumenter din mark i appen

Når du modtager et høringsbrev, hvor der er mulighed for at indsende geo-refererede billeder, bliver der også dannet en opgave i Landbrugsstyrelsens app. I denne opgave vil det fremgå hvilke(n) mark(er) du skal tage billeder af, og sende ind til Landbrugsstyrelsen gennem appen. Når du tager billeder i appen registreres det automatisk, hvor billedet er taget henne. I appen kan du også se hvilken mark kontrollen omhandler.

Du kan også give fuldmagt til en anden person, fx din konsulent, som herefter kan bruge appen til at tage billeder på dine vegne.

Guides og vejledninger til Landbrugsstyrelsens app

"Landbrugsstyrelsens app - fra installation til brug” er en detaljeret vejledning til hvordan du installerer og anvender appen, samt hvordan du giver fuldmagt 

Landbrugsstyrelsens app - fra installation til brug

Brug vejledningen ”Sådan tager du billede med appen” til at lære mere om, hvordan du besvarer dit høringsbrev med fotodokumentation

Sådan tager du billede med appen

Få et hurtigt overblik over hvordan du installerer og anvender Landbrugsstyrelsens app, samt hvilke tilladelser, der er nødvendige for at bruge appen.

Teknisk vejledning til Landbrugsstyrelsens app

Herunder kan du læse mere, om dine muligheder i forbindelse med de forskellige typer af høringer udløst af den satellitbaserede kontrol.

Spørgsmål og svar om Landbrugsstyrelsens app

Søger du om tilskud til en mark, som ifølge den satellitbaserede kontrol har en anden afgrøde end den anmeldte, vil du modtage et høringsbrev via Tast selv.

Du har to muligheder:

  • Hvis er du er enig i, at den anmeldte afgrøde er forkert, kan du indsende en ændring til dit Fællesskema i Tast selv, hvor du ændrer afgrøden på den pågældende mark.
  • Hvis du mener, at den anmeldte afgrøde er korrekt, indsender du via appen billeder, som dokumenterer dette. Du skal gøre dette inden den frist der fremgår af høringsbrevet.

Det er vigtigt at du reagerer på høringsbrevet. Reagerer du ikke på høringsbrevet, indenfor den angivne frist, ændrer vi den anmeldte afgrøde til den afgrøde, som vi har konstateret i den satellitbaserede kontrol.

Hvis du efter at have genindsendt dit fællesskema ikke længere overholder konditionalitetskravene (GLM 7 og/eller GLM 8) vil du blive oplyst dette ved indsendelse. Du vil efterfølgende modtage en særskilt høring for den manglende overholdelse. Der er som udgangspunkt ikke tale om en forsætlig overtrædelse af konditionalitetskravene. 

Søger du om tilskud til et areal eller en arealanvendelse, som ifølge den satellitbaserede kontrol ikke er støtteberettiget, modtager du et høringsbrev via Tast selv.

Du har to muligheder:

  • Hvis du mener, at arealet er støtteberettiget, indsender du via appen billeder, som dokumenterer dette. Du skal gøre dette inden den frist der fremgår af høringsbrevet.
  • Hvis du er enig i, at arealet eller dets arealanvendelse ikke er støtteberettiget, kan du indsende en ændring til dit Fællesskema i Tast selv, hvor det pågældende areal er tegnet ud.

Søger du om tilskud til en ordning med pløje- og/eller slåningsforbud på marker, hvor der ifølge den satellitbaserede kontrol er sket en pløjning og/eller slåning, vil du modtage et høringsbrev via Tast selv.

Du har to muligheder:

  • Hvis du mener at der IKKE er foretaget en pløjning og/eller slåning, indsender du via appen billeder, som dokumenterer dette. Du skal gøre dette inden den frist der fremgår af høringsbrevet.
  • Hvis du er enig i, at marken er pløjet og/eller slået, kan du trække din ansøgning om støtte til den pågældende bioordning tilbage i dit Fællesskema i Tast selv.

Søger du om grundbetaling for marker, hvor aktivitetskravet ifølge den satellitbaserede kontrol endnu ikke er opfyldt, modtager du den 11. oktober et høringsbrev via Tast selv. Du har 14 dage til og med den 25. oktober til at reagere på brevet.

Marker, hvor aktivitetskravet ikke er opfyldt, kaldes også for ”røde marker”.

Du har tre muligheder:

  • Hvis du mener, at du har opfyldt aktivitetskravet på marken, indsender du via appen billeder, som viser, at aktivitetskravet er opfyldt. Du skal have gjort dette senest den 25. oktober. Hvis du kun har opfyldt aktivitetskravet på en del af en mark, skal du indsende billeder af den del af marken, hvor du har opfyldt aktivitetskravet. Derudover skal du senest den 25. oktober have indsendt en ændring til dit Fællesskema i Tast selv, hvor du har delt marken op og kun søger om støtte for den del af marken, som er støtteberettiget. Bemærk, at det mindste sammenhængende areal, du kan søge om støtte for, er 0,30 ha.
  • Hvis du endnu ikke har opfyldt aktivitetskravet, kan du stadig nå at gøre dette senest den 25. oktober. Når du opfylder aktivitetskravet i høringsperioden, skal du indsende billeder af marken senest den 25. oktober.
  • Hvis du ikke kan nå at opfylde aktivitetskravet, kan du undgå sanktion ved senest den 25. oktober at indsende en ændring til dit Fællesskema i Tast selv, så du ikke længere søger om støtte for marken.

Hvis du ikke anvender appen som privat person, skal der anvendes MitID Erhverv til at logge på appen.

I disse tilfælde kan du benytte MitID Erhverv for at logge på Landbrugsstyrelsens app:

  • Du er konsulent og din konsulentvirksomhed har fået fuldmagt af en ansøger.
  • Ansøgningen er indsendt på vegne af enkeltmandsvirksomhed.
  • Ansøgningen er indsendt af et selskab (I/S, IVS, ApS eller A/S).
  • For at anvende MitID Ervherv skal din virksomhed være tilsluttet.

Du kan her læse mere om hvordan din virksomhed får MitID Erhverv.

Det er op til den enkelte virksomhed at vælge de muligheder, som passer bedst til virksomhedens og dens ansattes behov. Med MitID Erhverv er det muligt logge ind med dit private MitID på vegne din virksomhed. Der er også mulighed for at logge ind med et særskilt MitID til erhvervsbrug. Så har man ét MitID til privat brug og ét til erhvervsbrug.

Hvis du som privatperson har fået fuldmagt til at agere på vegne af anden person/firma, så skal du bruge dit private MitID til at logge på Landbrugsstyrelsens app.

På appens forside kan du se hvor mange aktive opgaver du har.

Har du fuldmagt, skal du først gå ind i fane ”Fuldmagt”, og vælge den fuldmagt du anvender.

Klik på ”Opgaver” for at se en liste over dine opgaver. I oversigten kan du dine aktive og tidligere opgaver, samt information om typen af høring, det omfattede markareal, og antallet af indsendte billeder.

I appen kan du tilgå den samme indbakke som i Tast selv. I indbakken kan du tilgå breve modtaget fra Landbrugsstyrelsen. Når der er ny post, modtager du både notifikationer fra Tast selv og i appen.

Tallet angiver antallet af ulæste breve.

Under indstillinger kan du læse, hvordan vi behandler dine personoplysninger.

Kontakt

Landbrugsstøtte & Geodata
Tlf: 33 95 80 00
Mail: Landbrugsstotte-Geodata@lbst.dk