Det er et krav for at komme i betragtning til multifunktionel jordfordeling, at projektet er lokalt forankret. Det vil sige, at der er overvejende tilslutning til projektet fra lodsejere og andre lokale interessenter, som har været inddraget i forbindelse med udviklingen af projektet.
Det er projektejer, der vurderer det nødvendige omfang af og indhold i inddragelsen i projektudviklingen, men I skal med ansøgningen vedlægge skriftlig dokumentation for den lokale forankring. Dokumentationen skal som minimum indeholde en udtalelse fra en lokal landboforening eller anden repræsentant for de lokale lodsejere, samt dokumentation for, at I har inddraget øvrige lokale interessenter (fx resumé af afholdte borgermøder).
Hvordan dialogen med de lokale interessenter bedst gribes an, er altid en vurdering af den konkrete situation. Det er dog tanken i de multifunktionelle projekter, at kommunale og statslige visioner sammentænkes med lokale ønsker og ideer. Det er derfor væsentligt, at der lyttes til lokale ønsker og ideer.
I nogle tilfælde har det vist sig at være en fordel at besøge relevante lodsejere individuelt og derefter indkalde til fællesmøde. I andre tilfælde kan det være en fordel at gøre det omvendt.
Erfaringer fra andre projekter har vist, at det er en fordel at have en person med på lodsejermøder, som har forståelse for lodsejernes verden fx en landbrugskonsulent eller en jordfordelingsplanlægger.
Derudover er det vigtigt i dialogen med lodsejerne at understrege, at den multifunktionelle jordfordeling er frivillig og at der ikke kommer til at ske noget på hans/hendes arealer uden, at de er gået med til det.