09.4402 - Import af ægalbuminer til nedsat told fra andre lande end Storbritannien

Import andre lande end Storbritannien Æg og albumin

Find vejledning til at søge om toldkontingent nummer 09.4402 - Import af ægalbuminer til nedsat told fra andre lande end Storbritannien

Kontingenttype

Import                                                                 

Kontingentløbenummer

09.4402

Produktsektor

Æg

Varebeskrivelse på kontingentet 

Varebeskrivelse: "Ægalbuminer"

I forbindelse med ansøgning om licens anføres varebeskrivelsen på licensansøgningens rubrik 15.

Varebeskrivelsen kan specificeres, hvis ansøgningen kun omfatter en eller få af de KN-koder, som kontingentet omfatter.

Oprindelsesland

Produkterne skal have oprindelse i andre tredjelande end Storbritannien.

Handelsaftale

I overensstemmelse med de indrømmelser, der er givet som resultat af de multilaterale forhandlinger i Uruguay-runden (1986-1994) inden for rammerne af Verdenshandelsorganisationen (WTO), godkendt ved Rådets afgørelse 94/800/EF, er der åbnet toldkontingenter for import til EU af æg og ægalbumin.

KN-koder omfattet af kontingentet

  • 3502 11 90
  • 3502 19 90

I forbindelse med ansøgning om licens anføres den eller de KN-koder, der er omfattet af kontingentet i licensansøgningens rubrik 16.

Forvaltningsmetode på dette kontingent

Dette toldkontingent forvaltes efter reglerne om samtidig og lige behandling af alle ansøgere. På disse kontingenter bliver mængderne fordelt ift. de ansøgte mængder, som der er indgivet licensansøgninger for af ansøgere fra medlemslande i EU.

Dette er under forudsætning af, at ansøgeren opfylder de krav, der kræves for at kunne søge licens på det pågældende kontingent. Det kan være bl.a. krav om LORI-registrering, beregning af referencemængde, bevis for handel, at virksomheden er hjemmehørende i Danmark eller er moms- og EORI-registrerede, jf. nærmere de pågældende afsnit herom.

I afsnit 9 i den generelle import- og eksportvejledning er der en beskrivelse af de forskellige forvaltningsmetoder, der er for administrationen af toldkontingenter. I kan finde den generelle import- og eksportvejledning på vores side om licens til import og eksport af landbrugsprodukter.

Søg om licens til import og eksport af landbrugsprodukter.

Toldsatser inden for kontingentet

  • KN-kode 3502 11 90: 617 EUR/ton
  • KN-kode 3502 19 90: 83 EUR/ton

Årlig mængde og delperioder

Toldkontingentet er på 15 500 ton udtrykt i æg med skal årligt ved brug af de omregningsfaktorer, der fremgår af bilag XVI, del A i forordning (EU) 2020/761.

Toldkontingentåret løber fra 1. juli – 30. juni det følgende år.

Toldkontingentet er opdelt i 4 delperioder på følgende måde: 

  • 1. juli – 30. september med 3 875 ton til rådighed
  • 1. oktober – 31. december med 3 875 ton til rådighed
  • 1. januar – 31. marts med 3 875 ton til rådighed
  • 1. april – 30. juni med 3 875 ton til rådighed

Vis omregningsfaktorerne på æg og ægalbumin

Hvem kan ansøge?

Ansøgere, der søger om en import- eller eksportlicens på et toldkontingent, skal være etableret og momsregistreret i Danmark, herunder have et EORI-nummer. Toldagenter og -repræsentanter har ikke ret til at ansøge om licenser på toldkontingenter, da de ikke er indehaveren af licensen, dvs. den faktiske importør eller eksportør.

I afsnit 5 i den generelle import- og eksportvejledning kan I læse nærmere om, hvordan I registrerer jer som importør eller eksportør og søger om EORI-nummer hos Toldstyrelsen samt bliver registreret hos Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø. I kan finde den generelle import- og eksportvejledning på vores side om licens og eksport af landbrugsprodukter.

Søg om licens til import og eksport af landbrugsprodukter.

Licensansøgning

Ansøgningen må ikke overstige den samlede disponible mængde for den pågældende delperiode eller kontingentår. 

I må kun indsende én ansøgning om licens under det samme kontingentløbenummer i forbindelse med en ansøgningsperiode. Indsendes mere end én ansøgning, tages ingen af ansøgningerne i betragtning. 

Hvis et kontingent omfatter flere KN-koder, flere oprindelser eller toldsatser, kan I indsende flere ansøgninger på kontingentet. Det forudsættes, at ansøgningerne indsendes samtidig, og samlet maksimalt omfatter den mængde, der må søges licens for på kontingentet. I så fald betragtes alle ansøgninger, som én samlet ansøgning.

Ansøgningsperiode

Ansøgning om importlicenser på kontingentet skal indsendes de første 7 dage i måneden forud for hver delperiode, bortset fra december, hvor ansøgningen skal indsendes mellem den 23. – 30. november i det foregående år, dvs.:

  • 1. – 7. juni for delperioden 1. juli – 30. september
  • 1. – 7. september for delperioden 1. oktober – 31. december
  • 23. – 30. november i det foregående år for delperioden 1. januar – 31. marts
  • 1. – 7. marts for delperioden 1. april – 30. juni

Hvis der er ikke-udnyttede mængder fra den første ansøgningsrunde i en delperiode eller i et kontingentår, kan der søges licens de første 7 dage i de følgende måneder i delperioden eller kontingentåret, se afsnittet om ikke-udnyttede mængder.

Ansøgningsfrist

Ansøgningen skal være Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø i hænde den sidste dag i ansøgningsperioden senest kl. 13.00.

Hvis den sidste ansøgningsdag på et toldkontingent, herunder for en delperiode, falder på en lørdag, søndag eller helligdag, udløber ansøgningsfristen senest kl. 13.00 den sidste arbejdsdag inden. Se afsnit 7 i den generelle import- og eksportvejledning for hvordan I sender jeres ansøgning til Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø.

Søg om licens til import og eksport af landbrugsprodukter.

Garanti

Samtidig med ansøgningen om licens skal I stille en sikkerhed (garanti) på 200 EUR pr. ton. Ansøgningen om licens vil blive afvist, hvis ikke sikkerhed bliver stillet til tiden. Derfor anbefaler vi, at I får stillet garantien i god tid, og inden ansøgningsfristen udløber.

Garantier ved bl.a. import og eksport af landbrugsvarer

Frigivelse/inddragelse af sikkerhedsstillelse

Reglerne for frigivelse og inddragelse af sikkerhedsstillelse på licenser udstedt på toldkontingenter fremgår af afsnit 17 og 18 i den generelle import- og eksportvejledning.

Søg om licens til import og eksport af landbrugsprodukter [indsæt link].

Frigivelse og inddragelse af sikkerhedsstillelse.

Den samlede sikkerhed i EUR skal omregnes til danske kroner ved hjælp af en omregningskurs, som fastsættes en gang om måneden.

Valutakurser og omregningskurs til danske kroner.

På dette toldkontingent er der ikke krav om, at I som virksomhed i forvejen skal være registreret af Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø i EU-Kommissionens LORI-system.

På dette toldkontingent er der ikke krav om beregning af referencemængde.

På dette toldkontingent er der ikke krav om bevis for handel.

I afsnit 8 i den generelle import- og eksportvejledning kan I læse om udfyldning af ansøgningen. Vejledning og ansøgningsblanket findes på vores hjemmeside.

Søg om licens til import og eksport af landbrugsprodukter.

Vær særlig opmærksom på disse rubrikker i ansøgningsblanket på importlicens (AGRIM) i bilag I i forordning (EU) 2016/1239 om ordningen for import- og eksportlicenser, meddelelse vedrørende import- og eksportlicenser for landbrugsprodukter (2016/C 278/03) og forordning (EU) 2020/761 om forvaltning af import- og eksporttoldkontingenter med licenser:

Rubrik 7 og 8 – Eksportland og Oprindelsesland:

Udfyldes med varens oprindelsesland. Sæt X i rubrikken "NEJ" for obligatorisk oprindelse. Licensen er kun gyldig for varer med oprindelse i andre tredjelande end Storbritannien.

Rubrik 15 – Beskrivelse ifølge den kombinerede nomenklatur (KN):

Beskriv de varer, som det enkelte kontingent omfatter, og de produkter, som I ønsker at importere. Se KN-koder omfattet af kontingentet. 

Rubrik 16 – KN-kode(r):

Udfyldes med KN-koden eller de KN-koder som I ønsker ansøgningen skal omfatte. Se KN-koder omfattet af kontingentet.

Rubrik 17 og 18 – Mængde i tal og bogstaver:

Udfyldes med den ansøgte mængde i æg med skal i tal og bogstaver.

Mængderne på de enkelte KN-koder på æg og ægalbumin på  toldkontingenterne 09.4275, 09.4401 og 09.4402 skal omregnes til æg med skal efter reglerne i bilag XVI, del A i forordning (EU) 2020/761. 

Vis omregningsfaktorerne på æg og ægalbumin.

Rubrik 20 – Særlige bemærkninger:

Skriv: "09.4402" og "Toldsats: xxx EUR/ton". Se den eller de toldsatser, der skal angives i afsnittet: Toldsatser inden for kontingentet.

Rubrik 24 – Særlige betingelser:

Skriv: ”Må ikke anvendes for produkter med oprindelse i Det Forenede Kongerige”.

Ansøges der samlet om større mængder, end der er til rådighed for delperioden eller kontingentåret, fastsætter EU-Kommissionen en fælles tildelingskoefficient for de ansøgte mængder på kontingentet. Licensen udstedes for den mængde, som kan beregnes ved brug af tildelingskoefficienten, idet mængden nedrundes til nærmeste enhed. Sikkerhedsstillelsen frigives for de ansøgte mængder, der ikke udstedes licens for som følge af tildelingskoefficienten. 

Hvis tildelingskoefficienten er under 100 %, er efterfølgende licensansøgning suspenderet indtil udløbet af delperioden eller kontingentåret, medmindre EU-Kommissionen offentliggør, at der er disponible mængder på kontingentet som følge af ikke-udnyttede mængder. Tildelingskoefficienten bliver offentliggjort af EU-Kommissionen.

EU-Kommissionens hjemmeside om tildelingskoefficient og ikke-udnyttede mængder.

Eventuelle ikke-udnyttede mængder fra første ansøgningsrunde, fra tidligere delperioder eller i delperioden i kontingentåret indgår i beregningen af den samlede disponible mængde i de enkelte delperioder eller i resten af kontingentåret.

Hvis der er ikke-udnyttede mængder fra første ansøgningsrunde i kontingentåret eller i en delperiode, dvs. EU-Kommissionen fastsætter en tildelingskoefficient på 100 %, jf. afsnit herom, kan der søges om licens de første 7 dage i de følgende måneder i kontingentåret, i delperioden og tilsvarende for de efterfølgende delperioder.

Hvis de ikke-udnyttede mængder i delperioden eller i de månedlige ansøgningsrunder bliver fuldt udnyttede, og EU-Kommissionen fastsætter en tildelingskoefficient på under 100 %, suspenderes ansøgningen. Ikke-udnyttede mængder og tildelingskoefficient bliver offentliggjort af EU-Kommissionen.

EU-Kommissionens hjemmeside om tildelingskoefficient og ikke-udnyttede mængder.

Licensen udstedes senest den 22. i den måned, hvori licensansøgningen er indsendt, når EU-Kommissionen har offentliggjort tildelingskoefficienten. Hvis licensansøgningen er indsendt mellem 23. – 30. november offentliggøres tildelingskoefficienten senest den 14. december.

EU-Kommissionens hjemmeside om tildelingskoefficient og ikke-udnyttede mængder.

Gyldighedsperiode

En licens på kontingentet er gyldig fra den første dag i toldkontingentåret for de ansøgninger, der er indgivet forud for toldkontingentåret. Licenser, der søges i løbet af kontingentåret, er gyldige tidligst fra den første dag i delperioden eller fra den første dag i måneden efter den måned, hvori ansøgningen er indsendt.

Licenser på kontingentet udløber den sidste kalenderdag i den måned, der følger efter udløbet af den pågældende delperiode, dvs.:

  • licenser udstedt for delperioden 1. juli – 30. september er gyldige til 31. oktober,
  • licenser udstedt for delperioden 1. oktober – 31. december er gyldige til 31. januar,
  • licenser udstedt for delperioden 1. januar – 31. marts er gyldige til 30. april, mens
  • licenser udstedt for delperioden 1. april – 30. juni er gyldige til 30. juni, idet ingen licenser på kontingentet kan være gyldige efter toldkontingentårets udløb.

På de licenser, der udstedes på et importtoldkontingent, vil der i importlicensens rubrik 24 blive anført: "Artikel 3, stk. 4 i forordning (EØF, Euratom) nr. 1182/71 finder ikke anvendelse". 

Overdragelse

Den udstedte licens kan overdrages til en anden virksomhed iht. afsnit 13 i den generelle import- og eksportvejledning. Da indehaveren af licensen ikke er omfattet af krav om forudgående LORI-registrering eller bevis for handel, skal den virksomhed, som licensen ønskes overdraget til, kun opfylde de krav som fremgår af den generelle import- og eksportvejledning, dvs. være etableret og momsregistreret i EU, herunder have et EORI-nummer.

 Søg om licens til import og eksport af landbrugsprodukter.

Varernes overgang til fri omsætning i EU

Ingen særlige krav.

Vægten af de importerede varer skal ved afskrivningen af mængden på licensen omregnes til æg med skal, ved brug af de omregningsfaktorer og forædlingsprodukter for æg, der er fastlagt i bilag XVI, del A i forordning (EU) 2020/761. Svind beregnes ved at trække summen af mængderne i kolonnen for forædlingsprodukter for 100 kg importerede varer (kg) fra 100.

Vis omregningsfaktorerne på æg og ægalbumin

Dette indebærer, at hvis der fx importeres 10 000 kg tørrede æggeblommer under KN-kode 0408 1180, hvor omregningsfaktoren er 15,40, kan der afskrives 64 935,065 kg æg med skal ekskl. eventuel indregning af svind på den pågældende licens efter følgende formel:

(Mængde af importeret vare / omregningsfaktor) x 100 = mængde æg med skal

eller i tal: (10 000 / 15,4) x 100 = 64 935,065 kg.   

Det forudsættes, at varerne er af sund, sædvanlig handelsmæssig kvalitet, som svarer til den standardkvalitet, der er fastsat i EU-reglerne, og at forædlingsprodukterne ikke er produceret ved brug af specielle forædlingsmetoder med henblik på at imødekomme specifikke kvalitetskrav.

Mængde, der kan importeres på licensen

Kun den mængde, der er anført i licensens rubrik 17 og 18, kan importeres til nedsat told.

Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø vil i licensens rubrik 19 skrive: "0 %" i tolerance.

Ansøgningsblanketten findes på Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljøs hjemmeside og kan hentes på nedenstående link.

Søg om licens til import og eksport af landbrugsprodukter.

Den Europæiske Union

EU-regler om handel

Kontakt

Eventuelle spørgsmål til ordningen kan rettes til licens@lbst.dk