Ansøgningsrunden for multifunktionel jordfordeling er åben igen

15-09-2022

Fra i dag og frem til 31. oktober 2022 kan kommuner og Naturstyrelsen igen søge om at få gennemført en fri multifunktionel jordfordeling. Den netop åbnede ansøgningsrunde er større end tidligere runder.

Sjette ansøgningsrunde for multifunktionel jordfordeling åbner i dag og er åben for ansøgninger frem til og med 31. oktober 2022. I denne runde er der midler til at jordfordele cirka 3.300 hektar. Dette er mere end tidligere runder, da der er midler tilbage fra femte ansøgningsrunde.

Kommuner og Naturstyrelsen kan søge om at få gennemført en fri multifunktionel jordfordeling, som skal være med til at realisere et projekt, hvor forskellige interesser sammentænkes. Det er et krav, at projektet er lokalt forankret, og at der i ansøgningen kan dokumenteres overvejende tilslutning til projektet fra lodsejere og andre lokale interessenter.

Du kan læse mere om ordningen for multifunktionel jordfordeling på Tilskudsguiden og på vores hjemmeside. Du er også velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsen, hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning.

Se eller gense videoer fra onlinemøder her

Læs om multifunktionel jordfordeling i vores tilskudsguide

Ansøg via mail til Landbrugsstyrelsen

Du skal søge om multifunktionel jordfordeling ved at udfylde det ansøgningsskema, som du finder på Tilskudsguiden. I ansøgningen skal du også vedlægge de obligatoriske bilag, som er nævnt i både vejledningen og i ansøgningsskemaet.

Find ansøgningsskemaet i vores tilskudsguide

Du sender ansøgning og bilag via mail til naturoglandbrugsudvikling@lbst.dk senest 31. oktober 2022.

Multifunktionel jordfordeling er i gang rundt om i landet

Der har indtil videre været fem ansøgningsrunder, hvor ni projekter har fået endeligt samtykke til en multifunktionel jordfordeling, og fire projekter har betinget samtykke til en multifunktionel jordfordeling.

Formålet med ordningen er at gennemføre multifunktionelle jordfordelinger, som er med til at realisere projekter, hvor landbrugsproduktion bliver tænkt sammen med andre tiltag. Det kan f.eks. være tiltag som  forbedring af vandmiljø og drikkevand, drivhusgasreduktion, beskyttelse af Natura 2000 og bilag IV-arter, klimatilpasning, skovrejsning, biodiversitet og natur, økologisk landbrug og lokalt friluftsliv.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til naturoglandbrugsudvikling@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.