Tilskud 2025 - kom i gang med din ansøgning

Få et overblik over, hvad der er godt at vide, når du skal søge tilskud i 2025.

Du kan få et overblik over alle tilskudsordningerne i tilskudsguiden. Her kan du blandt andet se, hvornår de åbner for ansøgning, og hvornår der er frist. 

Du kan også finde en lang række vejledninger, som du kan bruge, når du skal søge tilskud. Vejledningerne giver dig et overblik over de enkelte tilskudsordninger, og du kan læse, hvilke regler du skal overholde.

Tilskudsguide - vejledning og overblik

Sådan finder du den vejledning, du skal bruge, når du er i tilskudsguiden:

  • Klik på en tilskudsordning.
  • Find vejledningen under "Sådan søger du".

Frister i forhold til ansøgning

Frister i forhold til ansøgning:

  • 3. februar 2025: Ansøgningsrunden åbner.
  • 23. april 2025: Frist for at sende fællesskema 2025 rettidigt og for at søge om tilskud under målrettet kvælstofregulering.
  • 29. april 2025: Frist for at sende ændringsforslag til markkort.
  • 19. maj 2025: Frist for at sende ændringer til fællesskemaet og for at sende fællesskemaet forsinket.
  • 10. juli 2025 : Vi udsender høringsbreve om arealanvendelse.
  • 11. oktober 2025: Vi udsender høringsbreve om røde marker.
  • 15. november 2025: Frist for at trække hele eller dele af ansøgning tilbage.

Frister og perioder i forhold til dyrkning

Frister og perioder i forhold til dyrkning:

  • 15. marts til og med 25. oktober: Periode, hvor arealet skal leve op til forpligtelserne og være opretholdt i landbrugsmæssig stand.

For ansøgere med slåningsbrak:

  • 1. april til og med 25. oktober 2025: Du skal slå arealet mindst én gang i perioden.
  • 1. maj til og med 31. juli: Der er forbud mod at slå brak-arealer af hensyn til yngleperioden for markens vildt- og fuglebestand, som harer og jordrugende fugle.

For ansøgere med blomsterbrak og bestøverbrak:

  • 30. april 2025: Frist for, hvornår du skal have jordbehandlet og sået en blomsterblanding til blomsterbrak og bestøverbrak for at opfylde aktivitetskrav hvert andet år.

For ansøgere med permanent græs og græs i omdrift:

  • 1. juni til og med 25. oktober: Du skal slå arealet med permanent græs og græs i omdrift mindst én gang i denne periode. Du kan erstatte slåning med afgræsning.
  • 25. oktober 2025: Frist for, hvornår aktivitetskravet (f.eks. slåning eller afgræsning) skal være udført.

I denne oversigt kan du få et overblik over alle tilskud i 2025, og du kan se, hvornår de åbner. Oversigten indeholder både tilskud til dine arealer og projekttilskud. 

Oversigt over Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljøs tilskudsordninger 2025

Du skal vide, at der kan komme ændringer til listen. Derfor kan det være en god idé, hvis du holder dig orienteret på vores hjemmeside og abonnerer på vores nyheder. På den måde får du også direkte besked om de præcise datoer for, hvornår ansøgningsrunderne åbner og lukker.

Abonnér på nyt fra Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø

Bio-ordningerne er frivillige ordninger, der gør det muligt for dig som landbruger at få ekstra tilskud til et areal, hvis du gennemfører et tiltag til gavn for biodiversitet, miljø og klima. 

Se om en bio-ordning kunne være relevant for dig

Vi har lavet et vejledende værktøj, hvor du kan se, hvilke tilskud du potentielt kan kombinere på samme areal. Værktøjet giver et overblik over, hvilke ordninger der kan være interessante for dig at læse mere om, når du tager udgangspunkt i de tilskud, du allerede har tænkt dig at søge.

Mulige kombinationer af arealtilskudsordninger

Den 31. januar 2025 holdt vi webinar om ansøgning og indberetning i Tast selv 2025.

Du kan bl.a. høre, hvad du kan gøre, hvis du oplever fejl, få tips til teknikken, få genopfrisket, hvordan du bruger Internet Markkort, udfylder Fællesskema 2025 og høre nyt om Gødningskvote- og efterafgrødeskemaet 2025 og Økologiskemaet 2025.

Se webinaret

Frem til og med 2025 vil der være en overgangsperiode, hvor det kan forekomme, at din ene mark får tilskud efter den gamle CAP, mens den anden mark får tilskud efter den nye. Her skal du være opmærksom på, at du kan opleve, at du skal efterleve forskellige regler på dine arealer. Du skal altså være ekstra opmærksom på, hvilke regler der gælder for dit tilskud. Vi sætter ekstra fokus på dette i vores information om ordningerne.

Se faktaark om overgangen til CAP2023

Find guides og svar på spørgsmål om Tast selv. Du kan blandt andet se en guide til din brev-indbakke og til fællesskemaet og læse, hvordan du opretter en fuldmagt mv. 

Tast selv – Vores digitale selvbetjening

Log ind i Tast selv

Bio-ordninger

Med bio-ordningerne kan du supplere grundbetalingen med et ekstra tilskud til grønne indsatser, der gavner klima, miljø og biodiversitet.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til din ansøgning, kan du ringe til vores kontaktcenter.

Se telefonnummer og åbningstider her

Du kan også skrive til os på mail@sgav.dk, hvor vi svarer så hurtigt, vi kan.