Ansøgningsrunden er slut, og opbakningen har været stor. Her får du et par fakta om ordningen og en påmindelse om, at § 3-beskyttede arealer ikke er omfattet af permanent ekstensivering. Du kan også læse mere i en pressemeddelelse fra minister Jeppe Bruus (S)
Pressemeddelelse
To tredjedel af det landbrugsareal, der er søgt om permanent ekstensivering for, er såkaldte omdriftarealer, hvor der hidtil har været mulighed for at jordbehandle og gødske.
10 % af det ansøgte areal er søgt på kulstofrige lavbundsarealer, dvs. arealer, hvor der er en særlig risiko for udledning af kvælstof og klimagasser.
Derudover er der bl.a. søgt permanent ekstensivering til knap 3.000 ha, der ligger indenfor de udpegede Natura 2000-områder.
90 pct. af det areal, der er søgt om permanent ekstensivering for er privatejet, og det gennemsnitlige areal pr. ansøgning er på 9 ha. Den geografisk spredning er stor, for ansøgningerne fordeler sig på 77 kommuner.
Du kan ikke få tilsagn om permanent ekstensivering til arealer, der er § 3-beskyttede
En foreløbig screening af ansøgningerne viser, at der er søgt permanent ekstensivering til ca. 250 ha med § 3-registrerede arealer. Der kan ikke søges permanent ekstensivering til arealer, der er § 3-registerede, med mindre ansøger kan dokumentere, at arealet ikke er § 3-beskyttet.
Læs mere om § 3-beskyttede arealer og permanent ekstensivering i
Spørgsmål og svar for permanent ekstensivering.
Mere information om permanent ekstensivering
Ordningen permanent ekstensivering er en del af det danske landdistriktsprogram og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.
Læs mere om permanent ekstensivering