Ansøgningsrunden for minivådområder 2023 er åben fra 4. september til 4. oktober.
Når man søger om tilsagn til et minivådområde, skal man koordinere placeringen af minivådområdet med kommunen. Det er for, at minivådområdet ikke forringer effekten af vådområder- og lavbundsprojekter, der eventuelt måtte være i samme drænopland.
Vores vejledning til kommunerne for, hvornår et minivådområde forringer effekten af et vådområde- eller lavbundsprojekt er blevet justeret.
Hidtil er kommunerne blevet vejledt om, at hvis der er mere end et minivådområde på 10 km2 vandløbsopland til et vådområde- eller lavbundsprojekt, så vil minivådområdet som udgangspunkt forringe effekten af vådområde- eller lavbundsprojektet.
Vejledningen til koordinering ændres
Landbrugsstyrelsen ændrer efter dialog med Miljøstyrelsen nu fra den nævnte praksis, da den kan være unødigt restriktiv. I stedet skal kommunerne foretage en konkret vurdering af, om antallet af minivådområder i de enkelte vandløbsoplande relativt til vandløbsoplandets størrelse forventes at have en negativ effekt på vådområder- og lavbundsprojekter.
Den nye vejledning til kommunerne finder du på Tilskudsguiden sammen med yderligere information om ordningen.
Se vejledning til koordinering af minivådområdets placering i forhold til vådområder og lavbundsområder
Landbrugsstyrelsen arbejder hele tiden på at udvikle og forbedre minivådområdeordningen, og denne lempelse er det nyeste skud på stammen.
Minivådområdeordningen er en del af det danske Landdistriktsprogram og er medfinansieret af EU.
Kontakt
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til euogprojekt@lbst.dk.
Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.