Ny vejledning om grøntsagsfrø, markfrø og sædekorn til kommercielt brug (sorter, produktion, forarbejdning og handel)

21-02-2023

Landbrugsstyrelsen udsender en ny vejledning (virksomhedsvejledningen), der beskriver regler og praksis, der gælder ved produktion, forarbejdning og handel med grøntsagsfrø, markfrø og sædekorn til kommercielt brug. Vejledningen erstatter to tidligere vejledninger. Vejledningen træder i kraft 1. marts 2023

Du finder Landbrugsstyrelsens vejledninger om frø her.

Vejledningens indhold

Vejledningen er skrevet til virksomheder, der forarbejder, producerer, mærker, forsegler og handler med grøntsagsfrø, markfrø og sædekorn, der skal bruges som udsæd.

Vejledningen beskriver de regler, der findes i EU’s markedsdirektiver og forordninger samt de danske bekendtgørelser om produktion, forarbejdning og handel med grøntsagsfrø, markfrø og sædekorn til kommercielt brug, og forklarer, hvad man skal gøre for at leve op til reglerne. Vejledningen beskriver dansk praksis i forhold til reglerne og de muligheder for kommercielle aktiviteter, der er i forhold til reglerne.

Vejledningen er erstatter vejledningerne ”Frø og Sædekorn 1 – Vejledning til virksomheder, der forarbejder, producerer, mærker, forsegler og handler” fra januar 2017 og ”Vejledning om autoriserede frøanalyselaboratorier” fra juli 2016.

Vejledningen træder i kraft 1. marts 2023.

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Planter & Biosikkerhed på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail planterogbiosikkerhed@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.