Bekendtgørelse for minivådområdeordningen 2022 er nu i høring

04-03-2022

Her kan du læse, hvad der er nyt i år. Det er en god idé at gå i gang med at planlægge dit projekt allerede nu, hvis du er interesseret i at etablere et minivådområde.

I 2022 er der afsat 132 mio. kr. til tilskud til minivådområder. Landmænd får som tidligere år 100 procent i tilskud til at anlægge minivådområdet og kan derudover søge om kompensation for at udtage og vedligeholde arealet. 

Vi har netop sendt bekendtgørelsen i høring. Høringsfristen er 1. april 2022. 

Se bekendtgørelsen her 

Åbningsdatoen er skubbet 

Vi planlægger at åbne ansøgningsrunden 25. maj og lukke den 31. august 2022. Vi forventer at have kortgrundlag og vejledning klar i løbetbegyndelsen af april. På den måde vil det være muligt at planlægge et minivådområdeprojekt inden ansøgningsrunden åbner i maj. 

Når vejledningen er klar, kan du finde den i vores Tilskudsguide. 

Gå til Tilskudsguiden for minivådområder

Kontakt din oplandskonsulent allerede nu 

Det er en god idé at planlægge din ansøgning allerede nu, hvis du overvejer at søge om tilskud til et minivådområde i ansøgningsrunden 2022. 

Du kan få gratis hjælp til at søge om tilskud til etablering af et minivådområde hos oplandskonsulenterne. Hvis du ikke allerede er i kontakt med en oplandskonsulent, er det en god idé at kontakte en oplandskonsulent allerede nu. 

I perioden indtil ansøgningsrunden åbner, kan du finde en oplandskonsulent på oplandskonsulenterne.dk.

Find en oplandskonsulent på oplandskonsulenterne.dk 

Hvad er nyt siden sidste år? 

Vi foreslår en række ændringer af ordningen i forhold til sidste års ansøgningsrunde. Det omfatter blandt andet en række præciseringer i forhold til placering af minivådområdet, lempelse af prioriteringskriterier og dokumentationskrav på ansøgningstidspunktet. 

Du kan læse mere om ændringer i ordningen i høringsbrevet her

Om ordningen

Minivådområdeordningen er en af de frivillige indsatser, som skal medvirke til at beskytte vandmiljøet mod kvælstofudledning. Et minivådområde reducerer mængden af kvælstof i drænvandet, inden det ledes ud i vandmiljøet. Derudover reducerer minivådområder også mængden af fosfor i drænvandet.

Minivådområders effekt tilskrives kystvandoplandet og ikke den enkelte landmand. Minivådområder skal opretholdes i 10 år. 

Tilskuddet er finansieret med EU-midler under Landdistriktsprogrammet. 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til EU&Projekt@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.