Pas på markvildt, når du høster

07-06-2022

Fra midten af maj til slutningen af juli, hvor der er mange dyreunger i agerlandet, kan du ved et uheld ramme dyr, når du høster. Få her en række gode råd til at undgå at skade vildt.

Du kan gøre meget for at minimere påkørsler og skader på vilde dyr. Landbrugsstyrelsen har netop opdateret vejledningen ”Undgå at skade vildt ved høst - Inspiration til landbrugere 2022” med den nyeste viden. En indsats for at undgå høstskader på dyrevildt, er også en indsats for arbejdsmiljøet og kvaliteten af dine høstede afgrøder. I vejledningen kan du læse om skræmmemidler, køremønster, afsøgning med drone og meget mere.

Gå til vejledningen ”Undgå at skade vildt ved høst - Inspiration til landbrugere 2022” 

Vejledningen er opdateret i samarbejde med SEGES og Dansk Jægerforbund.

3 tips fra pjecen

  • Tænk på, hvordan du slår en mark, hvis du skal skårlægge det hele på en gang. Undgå at starte med at slå langs de hegn, hvor dyrene kommer fra. Er der for stor afstand mellem marken og hegnet, vil dyrene flygte længere ind på marken eller trykke sig i jorden. Giv i stedet dyrene en flugtmulighed.  Se en trin-for-trin guide i vejledningen.
  • Der er kommet nye muligheder med teknologier som kamera eller sensorer, der kan monteres på traktoren, så du bliver advaret, hvis du nærmer dig et dyr på marken.
  • De gode gamle praktiske råd gælder stadig. Brug f.eks. pinde med sølvpapir eller afsøg arealet med en hund aftenen før høst.

God høst og god sommer.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til landbrugsstotte-geodata@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.