Danske svineslagterier kan sende ansøgning om tilskud til privat oplagring af svinekød fra og med den 25. marts 2022. Ordningen lukker som udgangspunkt den 29. april 2022, medmindre EU-Kommissionen beslutter at lukke ordningen tidligere.
Ansøgeren skal være et etableret og momsregistreret svineslagteri i Danmark samt være autoriseret af Fødevarestyrelsen. Hvis ansøgningen bliver godkendt, vil Landbrugsstyrelsen indgå kontrakt med ansøgeren.
Hver enkelt ansøgning om indgåelse af kontrakt skal omfatte en mængde på mindst 10 ton for udbenede produkter eller mindst 15 ton for alle ikke-udbenede produkter inden for den pågældende støttekategori.
Tilskud til privat oplagring af svinekød er betinget af, at produkterne indlagres i fersk eller kølet tilstand, og oplagres i frossen tilstand på slagteriet eller et autoriseret frysehus. Indlagringsperioden kan være på 60, 90, 120 eller 150 dage.
Det er et krav, at kødet skal stamme fra dyr, der er opdrættet i EU i mindst to måneder, og som er slagtet højst 10 dage før indlagringsdatoen. Derudover er der krav om, at produkterne er af sund og sædvanlig handelsmæssig kvalitet og af EU-oprindelse.
Læs mere
På Tilskudsguiden på Landbrugsstyrelsens hjemmeside kan du finde yderligere information om ordningen, vejledning om privat oplagring af svinekød samt ansøgningsmateriale.
Læs om privat lagring af svinekød i Tilskudsguiden
Kontakt
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til Landbrugsstyrelsen, EU og Projekt, euogprojekt@lbst.dk.
Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.
Yderligere oplysninger
Hvis du har nærmere spørgsmål til ordningen, er du velkommen til at sende en e-mail til Privatoplagring-svinekoed@lbst.dk.