1.A Ansøger

Ansøger feltet bliver udfyldt automatisk med CVR-nr. eller CPR-nr., journalnummer samt navn og adresse. 

1.B Konsulent og kontaktperson

Hvis der er en konsulent tilknyttet projektet, skal du oplyse konsulentens navn og kontaktinformation. Det er i så fald konsulenten, der får besked, når vi sender breve til dig om projektet – f.eks. om tilsagn og godkendelse af ændringer. 

Under kontaktperson kan du også oplyse om det er dig som ansøger, der skal være kontaktperson på projektet, eller en helt tredje person.
 

1.C Oplysninger om ansøger

Du skal oplyse om du er offentlig eller privat ansøger. Det skal du bl.a. fordi det er forskelligt hvordan du får beregnet dit tilsagnsbeløb som henholdsvis offentlig og privat ansøger. Private ansøgere har f.eks. mulighed for at søge om tilsagn om tilskud beregnet ud fra standardomkostninger ved projekttypen forberedelse til afgræsning.

Offentlige ansøgere kan ikke søge om tilskud på baggrund af standardomkostninger, men skal i stedet indsende to tilbud. 

Afhængig af dit valg, vil ansøgningsskemaet indrette sig efter om du får beregnet dit tilsagnsbeløb ud fra standardomkostninger eller to tilbud. Det er derfor vigtigt at du svarer korrekt på dette spørgsmål fra start. 

Bemærk, hvis du vælger forkert på dette spørgsmål kan det resultere i, at du får afslag på din ansøgning om tilsagn.
 

1.D Oplysninger om ansøgning på vegne af forening

Hvis et projekt består af flere lodsejere, kan der oprettes en forening til at gennemføre projektet. Ansøger du på vegne af en forening, organisation eller fond, skal du svare på en række spørgsmål, f.eks. hvem der hæfter for foreningen.

Du skal desuden huske at vedhæfte vedtægter og referatet fra den seneste afholdte generalforsamling under fanen ”Tilbud & Bilag” i sektion 4.D. 

 

1.E Erklæring

Før du kan indsende din ansøgning, skal du erklære, at de oplysninger, der står i ansøgningen er i overensstemmelse med de faktiske forhold og er afgivet uden forbehold.

Du skal samtidig erklære, at Landbrugsstyrelsen, eller den der er bemyndiget hertil, kan få adgang til at besigtige projektet og evt. udføre regnskabskontrol.  

2. Projekttitel

Angiv en kort og dækkende titel for dit projekt. 
Projektets titel vil blandt andet fremgå af de breve, som vi sender til dig om projektet.
Titlen har ikke betydning for afgørelser i sagsbehandlingen.
 

2.A Krav eller påbud

Landbrugsstyrelsen giver ikke tilskud til udgifter, som man er forpligtet til at gennemfører i medfør af anden lovgivning. Hvis der er forhold til anden lovgivning, bindinger, forpligtelser eller krav i f.eks. fredninger i forhold til projektet, skal du beskrive det her.

2.B Tilbudslov og udbudsregler

Du skal oplyse, om dit projekt er omfattet af tilbudsloven og udbudsreglerne. Er dit projekt en bygge- og anlægsopgave med udgifter over 300.000 kr., er du omfattet af tilbudsloven. 

Det er vigtigt, at du selv undersøger, om projektet er omfattet af tilbudsloven og udbudsreglerne. Du kan læse mere om udbudsregler på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside www.kfst.dk og i ”Vejledning om tilskud til projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning”, som du finder på tilskudsguiden vores hjemmeside.

Læs mere om udbudsregler på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside.

Læs vores vejledning her.

Du skal være opmærksom på, at reglerne for tilbudsloven skal være overholdt fra projektets start. Landbrugsstyrelsen kontrollerer først overholdelsen af tilbudsloven på udbetalingstidspunktet. Du skal derfor ikke indsende dokumentation med din ansøgning, men gemme dokumentationen til din ansøgning om udbetaling af dit tilskud.

Landbrugsstyrelsens vurdering af rimelige priser - ikke det samme som overholdelse af udbuds- og tilbudsreglerne
Landbrugsstyrelsen skal vurdere om priserne på de investeringer du søger tilskud til er rimelige. Den rimelige pris vurderes ud fra de to tilbud, som du indsender med dit projekt. Der skal indsendes to tilbud for alle udgifter, som ikke er dækket af standardomkostninger. Det vil sige, at offentlige ansøgere altid skal dokumentere den rimelige pris med to tilbud. På udbetalingstidspunktet sker beregningen af tilskuddet ud fra de faktiske omkostninger, der har været i løbet af projektet.

Til projekter til forberedelse til afgræsning er der indført standardomkostninger for private ansøgere. 

Der er ikke indført standardomkostninger til projekter om rydning af tilgroede arealer. Du skal som privat ansøger derfor også indhente to tilbud, hvis du ansøger om tilskud til projekter til rydning.

2.C Handel mellem afhængige parter

Her skal du svare på om der i dine tilbud er handel mellem afhængige parter. Dette er tilfældet når der er et sammenfald af interesser mellem de to parter. Det kan være økonomisk interesse (f.eks. virksomheder med samme ejer) eller personlig interesse (f.eks. familie eller nære venner).

Hvis du afkrydser ”ja” skal du beskrive afhængighedsforholdet og vedhæfte dokumentation for kostprisen under fanen ”Tilbud & bilag” i sektion 4.D.

Læs om handel mellem afhængige parter i ”Vejledning om tilskud til projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning”, som du finder på tilskudsguiden på vores hjemmeside.

Læs vores vejledning her.

2.D Oplysninger om moms

Oplys om udgifterne du angiver i ansøgningsskemaet er med eller uden moms. Moms er generelt ikke tilskudsberettiget, men kan medtages som en tilskudsberettiget udgift, hvis momsen bæres endeligt af tilsagnshaver. I ansøgningsskemaet under fanen ”3. Indsats” skal du angive det ansøgte beløb med moms. 

Moms er inkluderet i investeringer med standardomkostninger for private ansøgere. Det vil sige, at private ansøgere ikke kan søge tilskud til momsudgifter til hegn, drikkevandsforsyning, elforsyning, fast fangefold, færist og kreaturovergang.

Hvis du søger tilskud til moms i et CVR-nr., skal du dokumentere, hvis du selv bærer momsen på udgifterne. På fanen 'Bilag' skal du vedhæfte dokumentation fra SKAT, der viser, at du selv bærer momsen på udgifterne og skrive en kort forklaring.  

2.E Oplysninger om hjemmeside

Har du en hjemmeside til erhvervsmæssig brug, skal du oplyse web-adressen her, så vi kan kontrollere, at du har informeret korrekt om tilskuddet på din erhvervsmæssige hjemmeside.

Det er ikke et krav, at du har en hjemmeside til erhvervsmæssig brug. Men hvis du har en, er du omfattet af skiltereglerne uanset tilsagnsbeløbet, og du er derfor forpligtet til at informere om tilskuddet til projektet i hele projektperioden. 

Du kan læse mere om offentliggørelse/skiltning i "Vejledning om tilskud til projekter om rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning”. 

Læs vores vejledning her.

2.F Eventuel øvrig finansiering af projektet

varer du ”Ja” til, at projektet, eller dele af projektet, modtager støtte fra andre offentlige myndigheder, skal du give os oplysninger om denne støtte. Du kan ikke modtage tilskud til den samme udgift fra flere myndigheder. Du kan heller ikke få tilskud til udgifter, som du under en anden ordning eller på anden måde får EU-tilskud til.

Ved at klikke på ”Indsæt yderligere offentlig støtte”, kan du tilføje flere felter og dermed oplyse om eventuelle flere tilskudsordninger. 

Svarer du ”Ja” til, at projektet er en del af en større entreprise, angiv da hvorledes projektet indgår, journal nummer og beløb. Ved at klikke på ”Indsæt yderligere entreprise” kan du tilføje ekstra felter. Vær opmærksom på, at hvis dine tilbud indeholder priser på flere projekter eller projekterne geografisk set ligger i tilknytning til hinanden, ser vi som udgangspunkt dit projekt som en del af en større entreprise.  

2.G Ejerskab af projektareal

Du skal have ret til at udføre projektet på projektområdet i hele projekt- og opretholdelsesperioden. Du skal derfor angive om du:  

  1. er ejer af arealet,
  2. forpagter arealet, eller
  3. har råderet over projektarealet

Hvis du hverken er ejer af eller forpagter arealerne i projektområdet, men i stedet har råderet over arealet, skal du udfylde en råderetserklæring som dokumentation for at du har ret til at udføre projektet på hele det ansøgte areal, som du vedhæfter i sektion 3.C for det relevante matrikelnummer. Det er vigtigt, at du har råderet over hele projektområdet i både projektperioden og i opretholdelsesperioden.

Råderetserklæring for Natura 2000 Rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning

3.A Oplysninger om projektet fra IMK

Du skal nu indtegne dit projektområde i Internet Markkort (IMK). Dette gør du ved at trykke på knappen 'Vis/Tilknyt markkort' der vises øverst i skærmbilledet. En ansøgning kan kun have tilknyttet et projektområde. 

I bilag 2 til vejledningen er der mere info om, hvordan du indtegner projektområdet i IMK.

Vejledning om tilskud til projekter om rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning.

Et projektområde for et projekt om forberedelse til afgræsning skal følge hegnslinjen og være et naturligt sammenhængende hegnet areal. Det er herudover muligt at markere hvor hegnslinjen består af naturligt eller eksisterende hegn.  

Et projektområde i forbindelse med et rydningsprojekt er det areal, hvor træer og buske ryddes. Rydningsprojekter er kun mulige i de særlige udpegede Natura 2000-områder til rydning. Det er vigtigt, at der indtegnes en præcis indtegning af det område der skal ryddes.

Overlap mellem projektområdet og udpeget Natura-2000 område, arealer med høj naturværdi eller vådområde- eller lavbundsprojekt 

Ved projekter om forberedelse til afgræsning er der krav om at projektområdet skal have en af følgende overlap: 

  1. Et overlap på mindst 50 pct. med et særligt udpeget Natura 2000-område til pleje.
  2. Et overlap på mindst 0,1 hektar med at areal med HNV-score på minimum 5.
  3. Et overlap på mindst 50 pct. med et vådområde- eller lavbundsprojekt. 

Når du har indtegnet dit projektområde, skal du trykke på knappen ’Hent marker fra IMK’ der er placeret i sektion 3.A.

3.B Oplysninger om projekttype

Du skal her angive om du søger om tilskud til rydning eller til forberedelse til afgræsning. Bemærk, at når du har indtegnet dit projektområde i IMK, er projektområdet det samme som en mark. 

Hvis din ansøgning vedrører projekttypen ’rydning’ skal du vælge dette og i dropdown menuen vælge, hvilken mark/projektområde, der hører til projektet. Ved rydningsprojekter skal du også vælge hvordan området ryddes og om arealerne i projektområdet er omfattet af rydningspligten.

Mere information om rydningspligten på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Hvis din ansøgning vedrører projekttypen ’Forberedelse til afgræsning’ skal du vælge dette og i dropdown menuen vælge, hvilken mark/projektområde, der hører til projektet. 

Når du har tilknyttet den rigtige mark/projektområde til det projekt du søger tilskud til, skal du trykke på knappen ’Indlæs projektdata’ der er placeret i sektion 3.B.

3.C Ejerskab af projektområdet

Du kan kun ansøge om tilskud til rydning eller forberedelse til afgræsning på arealer, som du enten ejer, forpagter eller har råderet over.

I denne sektion vises de matrikelnumre som dit projektområde overlapper med, og du skal her angive om du ejer, forpagter eller har råderet over de specifikke arealer.

Hvis du forpagter jorden skal du vedhæfte dokumentation for dette. Ligeledes skal der vedhæftes en underskrevet råderetserklæring for områder du har råderet over.

Du kan finde erklæring om råderet for ordningen ’Rydning og forberedelse til afgræsning’ på tilskudsguiden.

Råderetserklæring for Rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning

Du har også mulighed for at vælge 'Andet', hvis du f.eks. ikke er enig i matrikelnummer der indlæses i skemaet. I så fald skal du beskrive det, og du har også mulighed for at vedhæfte dokumentation herfor. 
 

3.D Oplysninger om projektområdet

I denne sektion kan du se oplysninger om dit projekt, herunder type og størrelse på projektarealet.

For rydningsprojekter er det projektområdets areal i ha der vises, samt hvor mange ha og pct. af projektarealet der overlapper med områder med ”særligt udpeget Natura 2000-områder til rydning”. Dette er relevant da det er et støtteberettigelseskriterie at mindst 50% af projektområdet skal overlappe med "særligt udpeget Natura 2000-område til rydning".

For projekter til forberedelse til afgræsning vises projektarealets areal i ha samt projektarealets omkreds.

Ligeledes vises længden af naturlig afgrænsning eller eksisterende hegn hvis dette er indtegnet i IMK. Projektområdets omkreds minus naturlig afgrænsning og/eller naturligt hegn, fremgår af skemaet og det er denne længde som du kan søge tilskud til ydre hegn til i sektion 3.E.

Længden af indre hegn indtegnet i IMK vises også her, og det er denne længde du kan søge om tilskud til indre hegn til i sektion 3.E.

For projekter til forberedelse til afgræsning er der også et støtteberettigelseskriterie der afhænger af projektarealets overlap med visse naturtyper. Her gælder at ét af nedenstående krav skal være opfyldt for at dit projekt er støtteberettiget:

  • Mindst 50 pct. af projektområdet på ansøgningstidspunktet er et særligt udpeget Natura 2000-område til pleje, eller
  • Mindst 0,1 hektar af projektområdet på ansøgningstidspunktet er et areal med HNV-score på minimum 5, eller
  • Mindst 50 pct. af projektområdet på ansøgningstidspunktet er beliggende inden for et vådområde- eller lavbundsprojekt.

For begge projekttyper vil det også fremgå om projektet overlapper med fredskov, og du skal selv angive om der er overlap med mere end 0,5 ha skov. Dette er ikke foreneligt med rydningsprojekter eller forberedelse til afgræsning. 
 

3.E Investeringer - forberedelse til afgræsning

I denne sektion angiver du hvilke investeringer, som du vil søge om tilskud til. Når du søger om tilskud til forberedelse til afgræsning, skal du som minimum søge om tilskud til hegn. 

Som privat ansøgere kan du vælge mellem de i skemaet anførte standardomkostninger ved at skrive et antal (meter eller stk.). Herefter beregner skemaet tilskuddets størrelse. 

Som offentlig ansøger skal du indsende to tilbud på de søgte investeringer. Du angiver herudover den samlede sum og et antal (meter eller stk.).

Ydre hegn

Vær opmærksom på, at der maksimalt gives tilskud til det antal meter hegn svarende til omkredsen af det indtegnede projektområde i IMK, minus eventuelt eksisterende hegn eller naturlig afgrænsninger.

Hvis du angiver et antal meter hegn i skemaet, der er mindre end den indtegnet omkreds af projektområdet i IMK, skal du komme med en fyldestgørende begrundelse for dette. Det kan være, at det ikke er nødvendigt at opsætte hegn på en del af  hegnstrækningen, da der f.eks. er et vandløb eller et levende hegn som erstater opsætning af nyt hegn. 

Husk, at hele projektområdet skal fremstå som et naturligt sammenhængende areal og være egnet til indhegning af græssende dyr.

Indre hegn

Det er muligt at søge om indre hegn til styring af græsningstrykket indenfor indhegningen. Som noget nyt indtegner du det indre hegn i IMK, så det indre hegns placering indenfor projektområdet fremgår tydeligt. I skemaet angiver angiver du det antal meter indre hegn, der søges opm tilskud til og begrunder hvorfor det er nødvendigt.

Bemærk, at der er et ny tegneredskab i IMK, der kan tegne linjer og dermed markere placeringen af det indre hegn. Se evt bilag 2 i 'Vejledning om tilskud til rydning og forberedelse til afgræsning', for nærmere forklaring af hvordan dette angives i IMK. 

Øvrige investeringer

Hvis du ønsker at søge om tilskud til færiste, fast fangefold, vand- og elforsyning eller kreaturovergange angiver du også dette.

Placering af færiste og kreaturovergang angiver du som et punkt i IMK. Se evt bilag 2 i 'Vejledning om tilskud til rydning og forberedelse til afgræsning', for nærmere forklaring af hvordan dette angives i IMK. 

Læs vores vejledning her.

Den samlede tilskudsopgørelse fremgår nederst på fanen. 
 

3.F Udgifter til konsulentbistand (Rydning)

I denne sektion skal du angive de udgifter du har til konsulentbistand i forbindelse med dit rydningsprojekt. Konsulentydelsen skal dokumenteres med udspecificeret og dateret timeforbrug, hvor den udførte ydelse er beskrevet. Ud fra disse oplysninger skal vi kunne vurdere, hvad timerne bliver brugt til, så beskriv gerne fyldestgørende, hvad den enkelte arbejdsopgave består af. 

Der kan højst gives til en timepris på 1.200 kr./time til konsulentudgifter.  

Der gives kun tilskud til konsulentens timer i marken/på projektområdet. Derfor kan der ikke opnås tilskud til skrivebordsarbejde i forbindelse med f.eks. ansøgninger om tilladelser eller udarbejdelse af rapporter. 

Konsulentens udgifter til rejser, kørsel, fortæring og repræsentation skal være indeholdt i timeprisen.

Du kan ved at klikke på ”Indsæt udgift” tilføje flere felter til udfyldelse, hvis du har behov for dette.

Vi skal modtage to tilbud til vurdering af den rimelige pris på udgiften. Hvis du som konsulent for en ansøger har udarbejdet ansøgningen, kan et tilbud fra dig ikke være med til at dokumentere den rimelige pris for udgiften. Du skal derfor indsende to tilbud fra andre konsulenter sammen med ansøgningen. Du vedhæfter tilbuddene under fanen ’Tilbud og bilag’.

3.G Udgifter til materialer og anlægsarbejde (rydning)

I denne sektion skal du angive de udgifter du har til materialer og anlægsarbejde vedrørende rydning af træer og buske og fjernelse af ryddet plantemateriale, herunder entreprenørydelser i forbindelse med rydningsprojektet.

Du skal angive den samlede pris, samt formål, arbejdsopgaver og eventuelle bemærkninger.

Vi skal modtage to tilbud til vurdering af den rimelige pris på udgiften.

3.H Andre udgifter (rydning)

Denne sektion i ansøgningsskemaet skal du kun bruge, hvis du ønsker at søge om tilskud til udgifter, som det ikke er muligt at søge tilskud til i de øvrige sektioner i ansøgningsskemaet.

Du skal beskrive formål, typen af arbejdsopgaver og eventuelle bemærkninger du måtte have, og som du vurderer vil være relevant i vores sagsbehandling af ansøgningen.

Derudover skal du angive en samlet pris for udgiften. Det er en betingelse for godkendelse af andre udgifter, at de er af væsentlige og nødvendige for gennemførsel af projektet.

Der skal vedhæftes to tilbud til vurdering af den rimelige pris på fanen ”Tilbud og bilag”. Du kan ved at klikke på ”Indsæt udgift” tilføje flere felter.

3.I Tilskudsopgørelse

Her kan du se en samlet oversigt over de udgifter, som du søger om tilskud til. 

Udgifterne skal være nødvendige for at gennemføre projektet, og de skal være direkte relateret til projektaktiviteterne. 

4.A Bemærkninger

Her kan du skrive de bemærkninger, som du mener er af betydning for vores sagsbehandling og sagens afgørelse. Du kan skrive direkte i bemærkningsfeltet eller skrive i et dokument, som du vedhæfter ansøgningen.

Bemærk, at du kan indsætte flere sektioner med bemærkninger, hvis der er behov for det. 

4.B Tilbud

Er du privat ansøger (landmand/privat virksomhed/privat forening) skal du ikke vedhæfte tilbud for de investeringer, der er omfattet af standardomkostninger under projekttypen ’forberedelse til afgræsning’.

Søger du til rydning af tilgroede arealer, skal du altid vedhæfte to tilbud på de søgte investeringer, så vi kan vurdere prisens rimelighed.

Er du offentlig ansøger, og søger du om tilskud til forberedelse til afgræsning og rydning, kan du ikke få tilskud til standardomkostninger. Du skal vedhæfte to tilbud på alle dine udgifter til vurdering af den rimelige pris. 

4.C Vedhæft tilbud

Du skal sikre dig, at alle relevante oplysninger og tilbud er vedhæftet din ansøgning. Dvs. du skal vedhæfte to tilbud for alle udgifter når det ikke er muligt at få beregnet tilskuddet med standardomkostninger.

Du skal også vedhæfte dokumentation for øvrige oplysninger du angiver i ansøgningsskemaet. I de enkelte sektioner i ansøgningsskemaet gør vi opmærksom på når det er relevant med yderligere dokumentation.

4.D Bilag

Hvis du har yderligere bilag som du mener kan være relevant for sagsbehandlingen af din ansøgning kan de vedhæftes i denne sektion. 

5.A Frafald af ansøgning

Hvis du ønsker at frafalde din ansøgning i ansøgningsperioden eller dit tilsagn i projektperioden, kan du vælge dette i denne sektion.

Vi vil meget gerne høre din begrundelse for dit valg om at frafalde dit tilsagn. Det kan vi bruge til at forbedre ordningen.

5.B Ansøgning om ændring eller overdragelse

Du kan først foretage projektændringer og overdrage tilsagn efter du har modtaget et tilsagn om tilskud til dit projekt. Denne sektion er derfor først aktiv og relevant når du har modtaget tilsagn til dit projekt. 

Når du har fået tilsagn til dit projekt, kan du markere 'Ja', hvis du vil foretage ændringer i projektet. Når du markerer 'Ja' kommer der flere spørgsmål frem, hvor du skal præcisere hvilke ændringer du vil søge om. 

Bemærk, at Landbrugsstyrelsen skal godkende ændringerne, men du må gerne påbegynde ændringerne af projektet for egen regning og risiko, inden ændringerne er godkendt.

5.C Ansøgning om ændring

Hvis du ønsker at ansøge om ændring af dit projekt, skal du angive det her.

Du skal i bemærkningsfeltet angive en begrundelse for og en beskrivelse af ændringen. Beskrivelsen skal også forholde sig til hvad ændringen betyder for dit projekt.

Hvis du ønsker at ændre dit projektområde, skal du indtegne det nye projektområde i IMK. Vær opmærksom på, at en ændring i projektgrænsen i IMK kan medføre en budgetændring. Du kan ligeledes ændre dine indtegninger af hegn, kreaturovergang eller færist. Ændringer af hegn i IMK kan medføre at du skal ændre denne budgetpost i din ansøgning. 

Hvis der ikke er tale om en standardomkostning kan du forhøje en eller flere af de tilskudsberettigede udgifter, såfremt det ligger inden for det samlede tilsagnsbeløb. Dette sker ved en omfordeling mellem de tilskudsberettigede udgifter, hvor en udgift forhøjes og en anden udgift samtidigt reduceres. 

Det er kun når du forhøjer en tilskudsberettiget udgift på mere end 10 pct., at ændringen af budgettet skal godkendes af Landbrugsstyrelsen. Mindre justeringer af budgettet skal dermed ikke godkendes af Landbrugsstyrelsen, f.eks. hvis du har en ændring af en tilskudsberettiget udgift på mindre end 10 pct.

Bemærk, at du ikke kan forhøje det samlede tilsagnsbeløb.

 

5.D Ansøgning om overdragelse

Hvis du som tilsagnshaver ønsker at overdrage dit projekt til en anden, skal du søge om dette. Du skal oplyse den nye tilsagnshavers CVR-nummer eller CPR-nummer og angive datoen for overdragelse. Du vælger datoen ved at klikke på kalenderbladet. 

Der skal angives en begrundelse for overdragelse af tilsagnet, og du skal være opmærksom på, at den nye tilsagnshaver skal kunne opnå tilsagn om tilskud efter de gældende regler. Det er vigtigt, at den nye tilsagnshaver sætter sig grundigt ind i reglerne for tilsagnet, da den nye tilsagnshaver overtager alle de krav og forpligtelser der følger med tilsagnet. Hvis krav og forpligtelser ikke overholdes, kan det medføre nedsættelse i tilskuddet eller helt bortfald af tilsagn.

Du skal også vedhæfte et overdragelsesskema sammen med ansøgningen om overdragelse. Skemaet skal underskrives af den nuværende tilsagnshaver og den som tilsagnet ønskes overdraget til.

Skema om overdragelse finder du her.