09.4317

Import af sukker til raffinering til nedsat told fra Australien

Kontingentbetegnelse

Kontingenttype

Import                                                                                  

Kontingentløbenummer

09.4317

Produktsektor

Sukker

Varebeskrivelse på kontingentet 

"Rå rørsukker til raffinering"

I forbindelse med ansøgning om licens anføres varebeskrivelsen på licensansøgningens rubrik 15.

Varebeskrivelsen kan specificeres, hvis ansøgningen kun omfatter en eller få af de KN-koder, som kontingentet omfatter.

Det bemærkes, at import af råsukker til raffinering til fri omsætning i EU er omfattet af toldproceduren for særligt anvendelsesformål i artikel 210 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 952/2013 om EU-toldkodeksen, og at raffineringen skal finde sted senest 180 dage fra frigivelsen af sukkeret til fri omsætning i EU. Endvidere at forpligtelsen til at raffinere ikke kan overføres til andre juridiske eller fysiske personer iht. artikel 239 i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2015/2446 om nærmere regler angående visse bestemmelser i EU-toldkodeksen.

Kontrollen af gennemførelsen af raffineringen, dvs. forarbejdningen af råsukker til hvidt sukker, varetages af Toldstyrelsen eller af myndighederne i det land, hvori raffineringen finder sted, på grundlag af reglerne i EU-bestemmelserne på området.

Oprindelsesland

Produkterne skal have oprindelse i Australien.

Handelsaftale

I overensstemmelse med de indrømmelser, der er givet inden for rammerne af Verdenshandelsorganisationen, og godkendt ved Rådets forordning (EF) nr. 1095/96 af 18. juni 1996 om iværksættelse af indrømmelse i CXL-listen, er der åbnet toldkontingenter for import af sukker til EU til raffinering fra en række bestemte lande.

KN-koder omfattet af kontingent

1701 13 10

1701 14 10

I forbindelse med ansøgning om licens anføres den eller de KN-koder, der er omfattet af kontingentet i licensansøgningens rubrik 16.

Forvaltningsmetode på dette kontingent

  • Samtidig behandling (lige behandling af ansøgerne)

Ved samtidig behandling bliver alle ansøgere om licens på et toldkontingent behandlet lige. På disse kontingenter bliver mængderne fordelt ift. de ansøgte mængder, som der er indgivet licensansøgninger for af ansøgere fra medlemslande i EU.

Dette er under forudsætning af, at ansøgeren opfylder de krav, der kræves for at kunne søge licens på det pågældende kontingent. Det kan være bl.a. krav om LORI-registrering, beregning af referencemængde, bevis for handel, at virksomheden er hjemmehørende i Danmark eller er moms- og EORI-registrerede, jf. nærmere de pågældende afsnit herom.

Hvis I vil vide mere om hvilke forvaltningsmetoder, der er for administrationen af toldkontingenter, se den generelle import- og eksportvejledning.

Gå til den generelle import- og eksportvejledning

Toldsatser inden for kontingentet

98 EUR/ton råsukker

Hvis den polametriske måling af den importerede mængde råsukker afviger fra 96 grader, forhøjes eller nedsættes tolden på 98 EUR/ton med 0,14 % for hver tiendedel grads afvigelse, der konstateres.

Årlig mængde til rådighed

Toldkontingentet er 9 925 ton årligt.

Toldkontingentperiode og -delperioder

Toldkontingentåret løber fra 1. oktober – 30. september det følgende år.

Toldkontingentet er ikke opdelt i delperioder, dvs.: 

  • 1. oktober – 30. september med hele mængden til rådighed