Mange økologer og biavlere har allerede mulighed for økologisk biavl

Vi har samlet information til dig, der er interesseret i økologisk biavl. Læs om hvilke økologiske bedrifter, der har marker, der er godkendt til økologisk biavl samt hvilke bistader, der allerede er placeret på godkendte arealer.

Publiceret 23. marts 2018

Økologiske bedrifter med arealer godkendt til økologisk biavl

265 økologiske bedrifter har tilsammen 3.200 marker, der er godkendt til økologisk biavl. Du kan på et kort længere nede i denne nyhed se, hvor de økologiske marker er placeret. Det fremgår også, hvilket økologiautorisationsnumre marken tilhører samt marknummer fra 2017-indberetningen. Du kan finde en liste over alle autoriserede økologiske bedrifter, hvis du vil se, hvem autorisationsnummeret tilhører.

<link tvaergaaende oekologi jordbrugsbedrifter autoriserede-bedrifter>Liste over autoriserede økologiske bedrifter

Arealer der kunne være godkendt til økologisk biavl de seneste tre år

Kortet viser desuden hvilke arealer, der ville kunne godkendes de seneste tre år med de nye regler for økologisk biavl, som trådte i kraft i 2017. Kortet er på den måde en indikation af, hvor det er sandsynligt, at vi kan godkende arealet til økologisk biavl. Informationerne er udarbejdet af Aarhus Universitet. 

På kortet kan du se i alt tre kortlag:

  • Arealer godkendt til økologisk biavl i 2017
  • Arealer på økologiske bedrifter godkendt til økologisk biavl i 2017
  • Arealer der kunne være godkendt til økologisk biavl i alle tre år 2015-2017 udarbejdet af Aarhus Universitet.

Se kortet her

Vi forventer at have et kort over arealer, som kan godkendes i 2018 klar primo maj.

Vejledning til kortet
I øverste højre hjørne af kortet finder du signaturforklaringen samt muligheden for at bestemme, hvilke af de tre kortlag, du får vist. I nedre venstre hjørne har du mulighed for at se musens position på kortet og få positionen for et bestemt punkt.

Ikke-økologiske bigårde, der er opstillet på arealer, godkendt til økologisk biavl

Vi har desuden gennemgået Det Centrale BigårdsRegister (CBR) og identificeret i alt 263 bigårde hos 142 biavlere, som står på positioner, vi kan godkende til økologisk biavl.

CBR er udviklet som led i arbejdet med at overvåge spredningen af alvorlige skadedyr og sygdomme hos honningbier i Danmark. 

Hvis du er oprettet i CBR, kan du se, om dine bigårdes unikke id optræder på vores liste med de 263 bigårde. Du finder dine bigårdes unikke id ved at klikke på ”Administration”, når du er logget ind. Id’et fremgår nu under ”min biavl” i første kolonne. Det er kun dig, der kan se dine bigårdes unikke id.

Se listen over bigårde, der kan godkendes

Få mere information her, hvis du gerne vil være økologisk biavler

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsen på telefon 33 95 80 00 eller e-mail jordbrugskontrol@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på 41 89 25 07.