I kan stadig nå at søge tilskud til erhvervsrettet jordfordeling

Ansøgningsrunden for tilskud til erhvervsrettet jordfordeling er netop åbnet, og I kan søge tilskud indtil 15. november. Vi forventer ikke, at den endelige planlægningsproces er gennemført før ansøgning. Det er muligt at søge om ændringer undervejs.

Publiceret 10. september 2019

Fra 1. september til 15. november 2019 kan du sammen med mindst fire andre lodsejere søge om tilskud til erhvervsrettet jordfordeling. Vi giver tilsagn om tilskud efter først til mølle-princippet, men I kan stadig nå at sende jeres ansøgning til os. 

I tilskudsguiden kan I se en kort film om ordningen og få inspiration til, hvordan ordningen kan være relevant for jer.

I tilskudsguiden kan I også læse om hvilke krav, I skal opfylde for at kunne opnå tilsagn om tilskud, og I kan se hvilke udgifter, vi giver tilskud til. I tilskudsguiden har vi også angivet en lang række spørgsmål og svar om ordningen, som I med fordel kan orientere jer i.

Projektet skal ikke være færdigplanlagt før ansøgning  

Når I sender jeres ansøgning til os, forventer vi ikke, at den egentlige planlægningsproces i jordfordelingen er gennemført. Det er forventeligt, at der vil kunne ske udskiftning af lodsejere og af de arealer, som I oprindeligt havde tænkt, skulle indgå i jordfordelingen.

I har undervejs i projektet mulighed for at søge om ændring af jeres tilsagn:

  • Projektet kan både blive større eller mindre, så længe der fortsat bliver jordfordelt mindst 100 ha. 
  • I kan udskifte op til 50 procent af arealerne undervejs. Dermed skal mindst 50 procent af de arealer, som er angivet i ansøgningen og tilsagnet, indgå i den endelige jordfordeling. 
  • Der skal som minimum indgå fem lodsejere i den endelige jordfordeling. Mindst tre af de lodsejere, som er angivet i ansøgningen og tilsagnet, skal deltage i den endelige jordfordeling. 
  • Vi fokuserer i vores vurdering af jeres ændringsansøgning på, om den gennemsnitlige køreafstand for hele projektet fortsat bliver reduceret med mindst 750 meter. 

I kan ansøge om at ændre jeres projekt indtil fire måneder før skæringsdatoen for jeres jordfordeling. 

I finder skemaer til ændringsansøgninger I Tilskudsguiden. 

Dan en forening/sammenslutning 

Vi kan ikke udbetale tilskud til flere lodsejere på samme tilsagn. Det betyder, at I som lodsejere i projektet skal oprette en sammenslutning med et CVR-nummer og en NEM-konto. Sammenslutningen skal momsregistreres. Sammenslutningens funktion er at facilitere arbejdet med både tilskudsordningen og gennemførelsen af jordfordelingen i projektet. Hvilken form for sammenslutning I vil oprette, bestemmer I selv, men det er tilstrækkeligt at oprette en almindelig forening. 

På erhvervsstyrelsens hjemmeside kan I finde vejledninger til hvilken form for sammenslutning, der fungerer bedst for jeres projekt. 

I nedsætter jer selv med egne vedtægter. I vedtægterne skal det blandt andet fremgå, hvem I har valgt som leder for jeres projekt. Lederen er ansvarlig for at indgå aftaler og betale regninger på vegne af de deltagende lodsejere. 

Det skal også fremgå af vedtægterne, hvordan I har aftalt at dele de fælles udgifter imellem jer. Når I har afholdt udgifterne, kan I ansøge om at få udbetalt tilskuddet, som maksimalt kan være 3.500 kr. pr. omfordelt hektar.

Tilskuddet kan udbetales i maksimalt 2 rater. Den første rate kan først udbetales, når der er blevet afsagt kendelse i jeres projekt. Den sidste rate kan først udbetales, når hele jordfordelingen er gennemført. 

Vi udbetaler tilskuddet samlet til sammenslutningen, som skal fordele tilskuddet i mellem jer i forhold til, hvordan I har betalt de fælles udgifter.   

Kontakt 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til jordfordeling@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.