Husk at søge tilskud til målrettede efterafgrøder og alternativer

Det er nu ved at være sidste chance for at søge om tilskud til målrettede efterafgrøder eller alternativer.

Publiceret 17. april 2024

Mange landbrugere har allerede søgt om tilskud til målrettede efterafgrøder eller alternativer. Der er nu søgt til ca. 265.723 ha, svarende til ca. 73 pct. af de ca. 365.000 ha efterafgrøder, der er behov for. På kortet kan du se, hvor meget af det vejledende indsatsbehov, der mangler i de enkelte kystvandoplande. 

Hvis indsatsbehovet for et kystvandopland ikke bliver opfyldt i den frivillige ansøgningsrunde, kan der blive udmeldt et krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder.

Frem til ansøgningsfristen den 26. april kan du følge med i ansøgningen til målrettet kvælstofregulering i de kystvandoplande, hvor du har arealer. Det gør du ved at vælge fanen ”Lister” i Tast selv og hente rapporten ”Ansøgning til målrettet kvælstofregulering 2024”. Rapporten opdateres løbende. 

Tjek dit fællesskema 

I fællesskemaet kan du se, om du lever op til det vejledende indsatsbehov på din bedrift. Det kan du se i tabellen "Målrettet kvælstofregulering – vejledende indsatsbehov og ansøgt areal pr. kystvandopland" på ansøgningssiden ”Målrettet kvælstofregulering”. 

Søg og undgå et eventuelt obligatorisk krav

Du kan i den frivillige del af målrettet kvælstofregulering få et tilskud på 673 kr. pr. ha efterafgrøder. Efter ansøgningsrunden ser vi på, om der er søgt tilskud til nok efterafgrøder eller alternativer til at opfylde indsatsbehovet i hvert kystvandopland. 

Hvis indsatsbehovet for et kystvandopland ikke bliver opfyldt, kan vi udstede et krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder, som deles mellem de bedrifter, der ligger i kystvandoplandet. Du kan ikke få tilskud til opfyldelse af et krav om obligatoriske efterafgrøder, men du kan fratrække de hektar, som du har fået tilsagn om tilskud til i den frivillige ansøgningsrunde.

Mere om målrettet kvælstofregulering

Læs mere om ordningen målrettet kvælstofregulering 2024 i Tilskudsguiden

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til Landbrugsstotte-Geodata@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.