Det har været populært at søge tillæg til bestøverbrak

Der har været stor interesse for at søge tilskud til bio-ordningen biodiversitet & bæredygtighed i år, herunder det nye tillæg til bestøverbrak. Vi planlægger derfor at overføre midler fra andre bio-ordninger, der ser ud til at blive underansøgt.

Publiceret 3. maj 2024

Der er allerede søgt til mange arealer med bestøverbrak under bio-ordningen biodiversitet & bæredygtighed. Det er dog først, når vi har passeret ændringsfristen 21. maj 2024, at vi endeligt kan opgøre, hvor mange arealer der er søgt under hver bio-ordning. Når opgørelsen er færdig, ser vi på fordelingen af midler på tværs af bio-ordningerne. Det tyder på, at flere af bio-ordningerne vil være underansøgt, og derfor forventer vi at overføre midler fra dem til biodiversitet & bæredygtighed, herunder tillægget til bestøverbrak. På den måde forventer vi fortsat at kunne udbetale de tilskudssatser, vi har beregnet.

Det er kun, hvis vi ikke kan overføre midler fra de underansøgte bio-ordninger og efterfølgende ikke kan hente tilstrækkeligt med midler fra grundbetaling, at vi vurderer, om de tilskudssatser, vi har estimeret, skal justeres. 

Læs mere i afsnit 1.2 ”Hvor stort er tilskuddet?” i Vejledning om biodiversitet & bæredygtighed 2024

Du kan fortsat nå at søge om tilskud til en bio-ordning

Fristen for at søge om tilskud til blandt andet bio-ordninger i fællesskemaet udløb 26. april 2024. Nu har du frem til ændringsfristen 21. maj 2024 til at ændre i fællesskemaet. Hvis du mangler at søge om et tilskud, kan du også gøre det frem til ændringsfristen, men så nedsætter vi tilskuddet med én procent pr. arbejdsdag, du søger om tilskuddet efter ansøgningsfristen. Det gælder dog ikke, hvis du søger om slagtepræmie eller ko-præmie.

Læse mere i nyheden ”Søg bio-ordningerne og få tilskud til din indsats for klima, miljø og biodiversitet”

Læs mere i nyheden ”Du kan ændre i dit fællesskema til og med 21. maj 2024”

Om bio-ordningerne

Bio-ordningerne er tilskud, du kan søge udover grundbetalingen for at skabe grønne tiltag eller vilkår på dine arealer eller din bedrift. Bio-ordningerne skal bidrage til forbedring af miljø, klima og biodiversitet i det danske landbrugslandskab. I 2024 er puljen til bio-ordningerne på 910 mio. kr. fordelt på fem bio-ordninger. 

 
Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: Landbrugsstotte-Geodata@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.