Her kan du finde en oversigt med en kort beskrivelse af hovedparten af de kortdata, som Landbrugsstyrelsen udstiller i vores web-services.

Marker og Markblokke

Markblokke og marker findes i både aktuelle og historiske versioner, markeret med årstal. 

Marker

Markerne er et udtræk af marker anmeldt til Landbrugsstyrelsen. Laget findes som udgangspunkt i to udgaver: 

Marker_åååå_UKOMPLET som er et udtræk af det nyeste marktema i perioden 1. februar til 1. juni, hvor ansøgningsperioden for landbrugsstøtte igang. Derfor er dette datasæt ikke et fuldendt landsdækkende datasæt over årets marker, men en spejling af de indberetninger og ændringer Landbrugsstyrelsen modtager fra erhvervet i denne periode. Vi stiller årligt dette lag midlertidigt til rådighed i ansøgningsperioden, der viser markerne, som de ser ud i det tidsrum.
N.B. Laget slettes efter 1. juni.

Marker_seneste som er det nyeste komplette marktema (fra ca. den 1. juni viser laget årets marker og før den 1. juni viser laget sidste års marker).

Markblokke

Markblokkortet med samtlige markblokke i hele landet. En markblok er en geografisk sammenhængende enhed bestående af landbrugsarealer. Markblokkortet bliver opdateret løbende på baggrund af ortofoto og indberetninger fra landbrugere og myndigheder.

 

Grundbetaling, MFO og grønne krav

Arealanvendelse

Laget viser, hvad arealerne i markblokkene bruges til i forhold til kategorierne: Permanent græs, Omdrift og Permanent afgrøde.

Fradrag grundbetaling

Laget dækker områder af markblokken, der er registreret som ikke-støtteberettiget under Grundbetaling og Økologisk Arealtilskud. Laget bliver løbende opdateret på baggrund af ortofoto og indberetninger fra landbrugere og myndigheder.

GLM fortidsminder

GLM fortidsminder er udvalgte fortidsminder 100 - 2.000 m² inklusiv randvegetation, som er beliggende på støtteberettigede arealer.

GLM søer

GLM søer er udvalgte søer på 100 - 2.000 m² inklusiv randvegetation, som er beliggende på støtteberettigede arealer.

Miljømæssigt sårbare områder

Udvalgte områder indenfor Natura 2000 eller naturbeskyttelsesloven §3, hvor marker med permanent græs er omfattet af et pløjeforbud. Fra 1. januar 2015 må arealer med permanent græs beliggende indenfor miljømæssigt sårbare områder (MSO) ikke pløjes eller omlægges til anden anvendelse. Hovedparten af disse arealer er i forvejen omfattet af reglerne efter Natura 2000 eller af naturbeskyttelsesloven § 3.

Artikel 32 Godkendt

Korttemaet "Artikel 32 Godkendt" indeholder arealer, der dannede grundlag for retmæssig Enkeltbetaling i 2008. 

Artikel 32 Afvist

Korttemaet "Artikel 32 Afvist" indeholder arealer, der IKKE dannede grundlag for retmæssig Enkeltbetaling i 2008.

Permanent græs

Græs i 5 år

Dette er et korttema, der viser marker, som i den respektive ansøgningsæson har været med græs i 5 år. Findes arealet i Græs i 5 år, skal du anmelde det med permanent græs eller en anden afgrøde end græs eller brak næste gang du skal indsende dine marker. Vælger du en omdriftsgræs- eller brak-afgrødekode, så vil du blive bedt om at ændre afgrødekoden i fællesskemaet. Blomsterbrak kan dog anmeldes på arealer, som tidligere har været permanent græs.

Permanent græs

Permanent græs - er et korttema baseret på marker der i den respektive ansøgningsæson, var anmeldt som permanent græs eller i kontrollen blev vurderet til at være permanent græs.

Permanent græs i MSO

Permanent græs i MSO laget indeholder permanent græs som ligger i et miljømæssigt sårbart område (MSO) og som derfor ikke må pløjes op.

Miljø- og økologitilsagn

Miljøtilsagn øvrige typer

20-årige MVJ tilsagn, Pleje af græs og naturarealer, samt øvrige miljøordninger. Indeholder kun miljøtilsagn givet i ansøgningsåret 2014 eller tidligere. Landbrugsstyrelsens registrering af marker med miljøtilsagn.

Miljøtilsagn vådområder

20-årige tilsagn om fastholdelse eller drift af vådområder, som kompensation for at arealerne indgår i et Vådområdeprojekt. Landbrugsstyrelsens registrering af marker med fastholdelse eller drift af vådområder. Det bemærkes, at der kan være tale om midlertidig placering, indtil vådområdeprojektet er endeligt tinglyst.

Økologiske arealer

Landbrugsarealer, der drives økologisk på landbrugsbedrifter, der er autoriseret til økologisk drift af Landbrugsstyrelsen. Omfatter ikke økologiske naturarealer, der ikke indgår i bedrifternes markplan.

OM (Omlægningstilsagn)

Marker med et 5-årigt økologitilsagn til at blive kompenseret for omlægning til økologisk drift.

Tilsagn til økologisk arealtilskud 2015-2020

Marker omfattet af et 5 årigt økologisk tilsagn, hvor der bliver kompenseret for økologisk drift.

Tilsagn til pleje af græs 2015-2020

5-årige pleje af græs tilsagn ansøgt og givet fra ansøgningsåret 2015 og senere. Landbrugsstyrelsens registrering af marker med pleje af græs tilsagn.

Natur- og miljøprojekter

Etablering og genopretning

Projekt Etablering Genopretning er projekter om beskyttelse, etablering og genopretning af natur og miljø under tilskudsordningen natur- og miljøprojekter.

 

Natura 2000 projekter

Forberedelse til afgræsning

N2000 Forbered afgræsning er projekter omhandlende forberedelse til afgræsning af arealer beliggende i den særlige Natura 2000 udpegning til pleje.

Hydrologi E

N2000 Hydrologi E er projekter om realisering af naturlige vandstandsforhold i de særligt udpegede Natura 2000 arealer til hydrologi.

Hydrologi F

N2000 Hydrologi F er projekter om forundersøgelser af naturlige vandstandsforhold i de særligt udpegede Natura 2000 arealer til hydrologi.

Rydning

N2000 Rydning er projekter omhandlende rydning af træer og buske og fjernelse af ryddede materialer. Alle projekter er beliggende i den særlige Natura 2000-udpegning til rydning.

Vandprojekter

Fosfor vådområder E

Vand Fosfor Vådområder E er projekter om anlæg af vådområder, hvor kommunerne er projektejere. Formålet med projekterne er at forbedre vandmiljøet gennem fjernelse af fosfor. Projekterne er en del af Grøn Vækst.

Fosfor vådområder F

Vand Fosfor Vådområder F er projekter om forundersøgelse af vådområder, hvor kommunerne er projektejere. Projekterne er en del af Grøn Vækst.

ID 15 opland

Indeholder afgrænsning af ID 15 områder

Indsatsbehov

Kvælstof og fosforvådområder

Temaet viser ansøgninger af kvælstof og fosforvådområder.

Kvælstof vådområder E

Kvælstof Vådområder E er projekter om anlæg af vådområder, hvor kommunerne er projektejere. Formålet med projekterne er at forbedre vandmiljøet gennem fjernelse af kvælstof. Projekterne er en del af Grøn Vækst.

Kvælstof vådområder F

Kvælstof Vådområder F er projekter om forundersøgelse af vådområder, hvor kommunerne er projektejere. Projekterne er en del af Grøn Vækst.

Lavbund vådområder E

Laget indeholder tilsagn meddelt til etablering af lavbundsprojekter.

Lavbund vådområder F

Laget indeholder tilsagn meddelt til forundersøgelse af lavbundsprojekter.

Lavbundsprojekter

Temaet viser ansøgninger af lavbundsprojekter.

Minivådområder

Temaet viser alle tilsagn til minivådområder.

Minivådområdekort

Kortet viser potentialekortet for placering af minivådområder.

Minivådområdekort - før høring

Kortet viser potentialekortet for placering af minivådområder før høring.

Private vådområder

Vand Private Vådområder er projekter om anlæg af vådområder. Formålet med projekterne er at forbedre vandmiljøet gennem fjernelse af kvælstof. Projekterne er en del af Grøn Vækst.

Satskort

Laget bruges til vurdering af hvilken sats en given mark i et vådområdeprojekt er berettiget til at modtage

Statslige vådområder E

Vand Statslige Vådområder E er projekter om anlæg af vådområder, hvor de lokale enheder i Naturstyrelsen er projektejere. Formålet med projekterne er at forbedre vandmiljøet gennem fjernelse af kvælstof. Projekterne er en del af Grøn Vækst.

Statslige vådområder F

Vand Statslige Vådområder F er projekter om forundersøgelse af vådområder, hvor de lokale enheder i Naturstyrelsen er projektejere. Projekterne er en del af Grøn Vækst.

Udpegningskort

Temaet viser de egnede, potentielt egnede og ikke egnende områder for anlæg af minivådområder. 

VMPII

Vand VMPII Anlæg er projekter om anlæg af vådområder under Vandmiljøplan II.

VMPIII

Vand VMPIII Anlæg er projekter om anlæg af vådområder under Vandmiljøplan III.

 

Øvrige projekter

Græsningsprojekt, afgræsning

Græsningsprojekt, Afgræsning er græsningsprojekter på bedrifter med randzoner.

Levende hegn

Projekt Levende Hegn er projekter om etablering af levende hegn/læhegn under tilskudsordningen landskabs- og biotopforbedrende beplantninger.

Småbeplantning

Projekt Småbeplantninger er projekter om etablering af beplantninger under 0,5 ha under tilskudsordningen landskabs- og biotopforbedrende beplantninger.

Trampestier

Projekt Trampestier er projekter om levende hegn eller småbeplantninger, hvor der er etableret trampesti langs beplantningen. Projekterne har opnået tilskud under tilskudsordningen landskabs- og biotopforbedrende beplantninger.

Vandløbsrestaurering E

Vandløbsrestaurering - E er projekter om gennemførelsen af vandløbsrestaureringsprojekter som kommunen er projektejer på. Formålet med vandløbsrestaurering er at forbedre de fysiske forhold i vandløbene for dyr og planter.

Vandløbsrestaurering F

Vandløbsrestaurering – F er projekter, hvor muligheden for at gennemføre et projekt om vandløbsrestaurering undersøges og hvor kommunen er projektejer. Formålet med vandløbsrestaurering er at forbedre de fysiske forhold i vandløbene for dyr og planter.

Biavl

Økologisk biavl

 

 

Natur- og Natura2000 udpegninger

HNV

Kortet præsenterer en High Nature Value (HNV) indikator for Danmark, der udpeger de landbrugsarealer, der indeholder de største biodiversitetsværdier. Vi viser laget i to udgaver, et for hhv. værdierne 1 til 4 og et med værdierne 5 og op.

Natura2000 arealer til rydning

 

Ø-støtte

Ø-støtte

Viser på hvilke øer, der kan opnås ø-støtte ved ansøgning.

Skovtilsagn

Bæredygtig skovdrift
 

Privat skovrejsning ansøgt

Indeholder marker og data for sager, hvor der er ansøgt om tilsagn til privat skovrejsning.

Skov med biodiversitetsformål