Nu kan du se krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder i Internet Markkort og i dit gødningskvote- og efterafgrødeskema

Landbrugsstyrelsen offentliggør i dag et kort i Internet Markkort, hvor du kan se, om du har marker inden for et område, hvor der kommer et krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder. Samtidig kan du også se beregningen af dit krav i gødningskvote- og efterafgrødeskemaet.

Publiceret 8. juli 2022

Landbrugsstyrelsen er nu klar med et kort i Internet Markkort, der viser de områder, hvor der kommer et krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder i 2022. Her kan du se, om du har marker inden for et eller flere af de 37 kystvandoplande, hvor der kommer et krav.

Samtidig kan du også se en beregning af dit obligatoriske krav i dit gødningskvote- og efterafgrødeskema. I skemaet kan du se størrelsen på dit krav i ha, og om kravet allerede er dækket af dine frivillige målrettede efterafgrøder eller alternativer.  Hvis dit krav ikke er dækket med frivillige efterafgrøder eller alternativer, har du nu mulighed for at indberette obligatoriske målrettede efterafgrøder eller alternativer frem til 10. september.

Se dit krav i hektar

Du kan se dit krav i hektar i gødningskvote- og efterafgrødeskemaet på siden ”Opgørelse af efterafgrøder 2022”. Vær opmærksom på, at det endelige krav til antal hektar efterafgrøder bliver opgjort på baggrund af det efterafgrødegrundareal, som du råder over pr. 31. juli 2022 og har indberettet på siden ”Markplan for efterafgrøder” i dit gødningskvote- og efterafgrødeskema 2022.

Se dit krav fratrukket din frivillige indsats

Du kan se, om dit krav er dækket med frivillige efterafgrøder og alternativer i dit gødningskvote- og efterafgrødeskema. Du skal åbne dit gødningskvote- og efterafgrødeskema i Tast selv på siden ”Opgørelse af efterafgrøder” og trykke på ”opdater”. Når skemaet er opdateret, vil du kunne se kravet i tabel J fratrukket din frivillige indsats, når du trykker på ”vis beregning” i felt D.

Se dit bruttokrav i Internet Markkort

  • Under fanen ”Markkort” i Tast selv skal du åbne dit markkort 2022.
  • Under korttemaet ”Målrettet kvælstofregulering” finder du det nye kort ”Krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder 2022”. 
  • Når du trykker på ”vis info” og vælger temaet ”Krav til obligatoriske målrettede efterafgrøder 2022” i rullemenuen, vil du få information om kystvandoplandets id nr. og størrelsen på kravet, når du klikker på området.

Krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder er angivet som en procentdel af dit efterafgrødegrundareal i kystvandoplandet.

Vær opmærksom på, at kravet i Internet Markkort ikke vil være fratrukket de efterafgrøder og alternativer, som du har fået tilsagn til i den frivillige ansøgningsrunde, eller den godkendte kvotereduktion.

Husk at indberette, hvordan du vil opfylde kravet

Hvis dit krav ikke er dækket med frivillige efterafgrøder eller alternativer, har du nu mulighed for at indberette obligatoriske målrettede efterafgrøder eller alternativer frem til 10. september.

Hvis du ikke indberetter obligatoriske efterafgrøder eller alternativer, nedskriver vi automatisk din kvælstofkvote for planperioden 2022/2023.

Læs mere om, hvordan du ser dit krav og indberetter obligatoriske målrettede efterafgrøder i vores brugerguide og på vores hjemmeside.

Gå til brugerguide til Gødningskvote- og efterafgrødeskemaet

Gå til vores hjemmeside om obligatoriske målrettede efterafgrøder 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til Landbrugsstotte-Geodata@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.