Workshops om økologiens fremtid

En bred kreds af interessenter skal bidrage med gode idéer til, hvordan vi styrker økologien, når NaturErhvervstyrelsen holder workshop i Århus og København.

Publiceret 11. marts 2014

Behov for gode idéer

Der er behov for nytænkning og kreativitet i arbejdet med at styrke økologien. Mange kræfter skal forenes i en fælles indsats, hvis vi skal nå regeringens mål om at fordoble det økologiske areal i 2020. 

Det handler ikke kun om, at landmændene skal kunne se idéen i at lægge om til økologisk drift, eller at forbrugerne i højere grad skal efterspørge økologiske produkter – det handler også om at tænke i alternative værdikæder for økologiske produkter, sammenhængen mellem økologi og det biobaserede samfund, uddannelse og udvikling af nye talenter og meget mere.

Mange skal bidrage

For at få så mange gode idéer i spil som muligt, har NaturErhvervstyrelsen inviteret en bred kreds med interesse for økologi til at bidrage. 

Temaerne på de to workshops er: 

  • Positiv særbehandling af økologer
  • Økologiske værdier i konventionelt landbrug
  • En lettere hverdag som økolog
  • Alternative veje til udvikling – gør vi det rigtige?
  • Øget afsætning af dansk økologi
  • Danmark som økologisk laboratorium og væksthus

Tanken er, at vi ved at samle mange og forskellige kræfter i idéudviklingsprocessen kan få et helt arsenal af gode idéer til at fremme økologien – og især idéer, der ikke er baseret på tilskud.

De to workshops foregår i Århus den 12. marts og i København den 18. marts. 

Videre proces for den styrkede økologiindsats

De to workshops ligger i forlængelse af evalueringen af den samlede økologiindsats, som kommunikations- og analysevirksomheden Operate A/S har gennemført i perioden op til de to workshops. 

Den 4. april 2014 holder NaturErhvervstyrelsen et seminar som en samlet afrunding på de to workshops. Efter det afsluttende seminar vil resultaterne fra evalueringen og idéudviklingen blive afrapporteret i en samlet publikation, som Operate A/S afleverer til NaturErhvervstyrelsen. Publikationen vil indgå i arbejdet med at revidere Økologisk Handlingsplan 2020. 

Læs mere om økologi

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Center for Jordbrug, Økologi & Landbrugslov, på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail okologi@naturerhverv.dk. 

Er du journalist, er du velkommen til at ringe på NaturErhvervstyrelsens pressetelefon 41 89 25 07.