Vi udskyder fristen til 1. juni 2024 for ansøgning om støtte, hvis du får reduceret dit tilskud til 20-årig fastholdelse på § 3-arealer

Der er fortsat nogle lodsejere, der ikke har modtaget en afgørelse om reduceret tilskud til § 3-arealer og derfor ikke kan søge de minimis-støtte. Derfor udskyder vi fristen for at søge de minimis-støtte fra den 1. maj til den 1. juni 2024. Du får direkte besked via Tast selv, når du kan søge støtten.

Publiceret 15. april 2024

Landbrugsstyrelsen er ved at genberegne og reducere tilskuddet til visse § 3-arealer, der er omfattet af tilsagn om 20-årig fastholdelse. Baggrunden er, at Landbrugsstyrelsen ved en fejl har brugt for høje satser til arealer, som er omfattet af naturbeskyttelsesloven § 3. For at afbøde de økonomiske konsekvenser for de lodsejere, som får et krav om tilbagebetaling af tilskud, eller hvor tilskuddet bliver nedjusteret, har Landbrugsstyrelsen etableret en såkaldt de minimis-støtteordning. 

Du kan læse mere om de minimis-ordningen, og hvordan du søger den i vores nyhed: 

Du kan snart søge støtte, hvis du får reduceret dit tilskud til 20-årig fastholdelse på § 3-arealer

Lodsejere kan først søge de minimis-støtten, når de har modtaget afgørelsen om tilbagebetaling eller et reduceret tilskud fra Landbrugsstyrelsen. Der er aktuelt ca. 20 sager, hvor Landbrugsstyrelsen endnu ikke har sendt en afgørelse, og hvor lodsejerne derfor ikke kan søge de minimis-støtten.  Vi udskyder derfor fristen for at søge de minimis-støtte til 1. juni 2024, for at alle lodsejere kan nå at modtage en afgørelse i deres sag i rimelig tid inden ansøgningsfristen. 

Hvis der skulle være enkelte sager, hvor der ikke er truffet afgørelse senest den 10. maj, får disse ansøgere en individuel dispensation til at søge de minimis-støtte efter 1. juni.
Vi forventer fortsat, at de minimis-støtten bliver udbetalt til sommer.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til Landbrugsstotte-Geodata@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.