Vejledningen til hobbyavlere, frøsamlere og virksomheder om handel med og overdragelse af frø til ikke-kommerciel brug og bevaring (hobbyvejledningen) er opdateret

Vi har opdateret vejledningen til hobbyavlere, frøsamlere og virksomheder om handel med og overdragelse af frø til ikke-kommerciel brug og bevaring (hobbyvejledningen). Vejledningen træder i kraft 1. april 2022.

Publiceret 31. marts 2022

I vejledningen beskriver vi regler og dansk praksis for handel med og overdragelse af grønsagsfrø, markfrø og sædekorn til ikke-kommerciel brug og bevaring og vi giver konkrete eksempler på, hvordan reglerne virker og hvad du skal gøre for at leve op til reglerne.

Læs den opdaterede hobbyvejledning her.

Ændringer siden 2017

Vi har ændret følgende siden seneste vejledning fra 2017:

  • Administration af sortslisteoptagelse og certificering er delegeret til TystofteFonden. På grund af forvaltningsmæssige ændringer er det nu Plantenyhedsnævnet, der træffer afgørelse om sortslisteoptagelse, sortsbeskyttelse og certificering.
  • Forsøgsordning om heterogent materiale/populationer udgår, da ordningen er udløbet.
  • De nye regler for handel med økologisk heterogent materiale og for godkendelse af økologiske sorter til økologisk brug er medtaget.
  • Afsnittene om plantesundhed, import og GMO er opdateret bl.a. som følge af den nye forordning om plantesundhed.
  • I bilag 1 fremgår det nu, at de fleste arter af grønsagsfrø kan handles som standardfrø.
  • Derudover er der sket en række præciseringer og redaktionelle ændringer.

Der er ikke ændret i den danske praksis mht. at udveksle og bytte frø.

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Planter & Biosikkerhed på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail planter&biosikkerhed@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.