Valg af avlerrepræsentanter til det rådgivende Bevaringsudvalg for Danske Husdyrgenetiske Ressourcer

Avlere skal forhåndsregistrere sig hos NaturErhvervstyrelsen, hvis de ønsker at opstille og/eller stemme ved valget.

Publiceret 30. juni 2015

Sådan er reglerne

 Ejere af oprindelige danske kvæg-, svine-, fåre- og gederacer er opstillings og stemmeberettiget, hvis de er fyldt 18 år.  Listen over de oprindelige danske husdyrracer findes i bilag 2, hvor kriterierne for dyrenes renhed og dokumentation også er beskrevet.

NaturErhvervstyrelsen skal forhåndsregistrere personer, der ønsker at opstille og/eller stemme. Det er muligt at opstille sig selv.

En avler kan få én stemme pr. hver af de op til fire husdyrarter, som den pågældende ejer. En avler, som ejer oprindeligt dansk kvæg og svin, kan således afgive én stemme på én opstillet kvægavler og én stemme på én opstillet svineavler. Der kan kun stemmes ved personligt fremmøde på valgmødet. Valget bliver afholdt på NaturErhvervstyrelsens adresse i Randers, Haraldsvej 60, 8960 Randers SØ den 29. august 2015.

Personer eller repræsentanter for juridiske personer, som ejer en eller flere af de oprindelige danske kvæg-, fåre-, eller gederacer, kan godkendes som stemmeberettigede, hvis ejerskabet kan bekræftes via opslag i det Centrale Husdyr Register (CHR) og hhv. Kvægdatabasen, Gede- eller Fåreregistreringen.

Personer eller repræsentanter for juridiske personer, som ejer en eller flere af de oprindelige danske svineracer, kan godkendes som stemmeberettigede, hvis de fremsender et ID-nummer på et svin, som der aktuelt står i besætningen og som er registreret i Svinedatabasen samt at det fremgår i CHR, at de er ejere af svin. I CHR findes der ikke enkeltdyrsregistreringer for svin. Det er alene muligt at tjekke, om der findes svin på en ejendom.

For at blive forhåndsregistreret, skal der indsendes en forhåndsregistrering til NaturErhvervstyrelsen, det sker ved, at udfylde følgende blanket og efterfølgende fremsende senest d. 3. august 2015 til:

 NaturErhverstyrelsen

Center for Landbrug, Miljø og Biodiversitet

Nyropsgade 30

1780 København V

Fremsendelsen kan endvidere ske elektronisk til denne mailadresse: Bevaringsudvalget@naturerhverv.dk

Såfremt man ønsker at opstille, kan man fremsende et CV/beskrivelse på én A4-side. Disse vil blive rundsendt den 17. august.

 Følgende poster er på valg:

 1) 2 Kvægavlsrepræsentanter - 4-årig periode. 

2) 1 Svineavlsrepræsentant – 4-årig periode.

3) 1 Fåreavlsrepræsentant – 4-årig periode.

4) 1 Gedeavlsrepræsentant – 2-årig periode.

I tråd med Intentionen i Lov om Ligestilling opfordrer NaturErhvervstyrelsen til, at parterne ved opstillingen og ved valghandlingen tager hensyn til det ligestillingsmæssige aspekt.

Senest d. 17. august 2015 offentliggør NaturErhvervstyrelsen en valgliste over kandidater samt en liste over stemmeberettigede på styrelsens hjemmeside.  

Valget afholdes lørdag d. 29 august 2015 på NaturErhvervstyrelsens adresse i Randers, Haraldsvej 60, 8960 Randers SØ.

Find papir til forhåndsregistrering og andre bilag her.

Du kan læse mere om Bevaringsudvalget her.

I CHR findes der ikke enkeltdyrsregistreringer for svin. Det er alene muligt at tjekke, om der findes svin på en ejendom.