Trafiklyset åbner: Se, om dine marker er grønne eller gule

Fra i dag kan du i Internet Markkort se, om aktivitetskravet for grundbetaling er opfyldt på dine marker.

Publiceret 2. september 2020

I 2020 viser vi igen dine marker i Internet Markkort (IMK) med trafiklyssystemet. Her kan du følge med i, om vi vurderer, at aktivitetskravet for grundbetaling er opfyldt på dine marker.

Markerne farves grønne, når vi ud fra satellitbilleder kan vurdere, at aktivitetskravet er opfyldt. Vær opmærksom på, at mange græsmarker i løbet af i dag og i morgen vil skifte fra gul til grøn, efterhånden som IMK bliver opdateret med de nyeste satellitbilleder.

For arealer med 1-årige afgrøder opfyldes aktivitetskravet ved, at arealerne dyrkes med en 1-årig afgrøde, og for arealer med græs ved, at de enten slås eller afgræsses.

Personligt trafiklys i kortlaget ”Eget trafiklys 2020”

I 2020 er det kun muligt at se trafiklyset for dine egne marker.

Er du fx konsulent og logger ind i IMK ved hjælp af en fuldmagt, ser du kun trafiklyset for denne ansøgers marker.

Du ser kortlaget med trafiklysets farver i IMK, når du sætter flueben i boksen ”Eget trafiklys 2020”.

Hvad gør jeg, hvis min mark er gul?

På nuværende tidspunkt skal du blot være opmærksom på gule marker. En gul mark betyder ikke nødvendigvis, at aktivitetskravet ikke er opfyldt på marken.

At en mark er gul kan skyldes:

  • At der er en mindre forsinkelse på det, som vises i trafiklyssystemet. Vi skal analysere data, inden du kan se dem i systemet. Det tager mellem 7 og 14 dage. Så hvis du har slået din mark for nylig, kan dette være årsagen til, at marken stadig er gul.
  • At vi ud fra satellitbilledanalyserne endnu ikke kan konstatere, om aktivitetskravet er overholdt. På nogle marker kræves yderligere data fra satellitterne, før vi kan konstatere, om aktivitetskravet er overholdt.
  • At du endnu ikke har slået din græsmark. Så vær særlig opmærksom på gule græsmarker, som du ikke har fået slået eller afgræsset endnu.

Ingen grund til at ændre ansøgning pga. gule marker

Hvis en mark fortsat er gul efter 11. oktober, har Landbrugsstyrelsen ikke med sikkerhed kunnet afgøre, om aktivitetskravet er opfyldt eller ej. For disse marker udbetales der fuld støtte.

Der er derfor ingen grund til at ændre i din ansøgning, fordi du har gule marker.

11. oktober bliver nogle marker røde

Kun marker, som med stor sandsynlighed ikke opfylder aktivitetskravet, bliver røde 11. oktober. Mange gule marker bliver derfor aldrig røde.

Hvis din mark bliver rød 11. oktober, kan du stadig nå at overholde aktivitetskravet eller ændre i dit fællesskema, da selve fristen for at opfylde aktivitetskravet er d. 25. oktober.

Der bliver senere kommunikeret særskilt om, hvordan du skal forholde dig til røde marker.

Landbrugsstyrelsen app er på trapperne

I 2020 kan du også følge udviklingen af dine marker i Landbrugsstyrelsens app, som snart bliver tilgængelig i Google Play og App Store.

Du vil få mere information om Landbrugsstyrelsens nye app her i nyhedsbrevet og på www.LBST.dk/satellit, når appen bliver tilgængelig.

Læs mere om satellitbaseret kontrol på www.LBST.dk/satellit

 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: direktebetalinger@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07