Stor interesse for plantebaserede fødevarer

Rettet 11/9 2023: Plantefonden får 97 ansøgninger til et samlet beløb på over 204 mio. kr. i fondens første ansøgningsrunde.

Publiceret 8. september 2023

Nyheden er rettet 11. september 2023 efter gennemgang af ansøgningerne, hvor der viste sig at være dubletter. Der er tidligere angivet 101 ansøgere til et samlet beløb på 207 mio. kr. Det korrekte antal er 97 ansøgninger til et samlet beløb på 204 mio. kr.

Fonden for Plantebaserede Fødevarer (Plantefonden) har oplevet stor interesse i fondens første ansøgningsrunde. Der er i alt kommet 97 ansøgninger, der alle sigter på at udvikle den plantebaserede fødevaresektor i Danmark.

Samlet er der søgt støtte for et beløb på over 204 mio. kroner. Fondens pulje til uddeling i 2023 er på 58,2 mio. kr., så der venter en stor prioriteringsøvelse for Plantefondens bestyrelse.

Fokus på at fremme efterspørgslen

I årets ansøgningsrunde, som havde frist torsdag den 31. august 2023, har bestyrelsen for Plantefonden valgt at fokusere på udviklingsområdet efterspørgselsfremme.

Dermed vil bestyrelsen prioritere projekter, der arbejder inden for følgende indsatsområder:

  • Projekter der vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservices
  • Projekter der vil øge danskernes private forbrug af plantefødevarer
  • Projekter der vil øge efterspørgslen på danske plantefødevarer på eksportmarkederne

Det understreges dog, at særligt gode og relevante projekter, der falder ind under fondens øvrige indsatsområder, potentielt også kan opnå støtte i den første ansøgningsrunde. Se nedenstående link til Plantefondens strategi.

Der er i alt afsat 675 mio. kr. til Fonden for Plantebaserede Fødevarer i årene 2023-2030. Fonden er en del af den politiske aftale om grøn omstilling af dansk landbrug fra 2021. Fonden forventer, at der vil være en årlig runde med uddeling af midler.

Fonden forventer, at alle ansøgere får besked om, hvorvidt de har modtaget støtte fra årets pulje senest ultimo november 2023.

Om Plantefonden

Plantefonden fokuserer på tre overordnede strategiske udviklingsområder, der favner efterspørgselsfremme, udbudsfremme og sektorbrobygning.

Læs om de strategiske udviklingsområder i Plantefondens strategi her

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon 33 95 80 00 eller sende en e-mail til plantefonden@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på telefon 41 89 25 07.