Status på kommunale projekter om vandløbsrestaurering

NaturErhvervstyrelsen er klar med en opgørelse over ansøgninger og tilsagn om tilskud til kommunale projekter om vandløbsrestaurering. Opgørelsen omfatter i alt fire ordinære ansøgningsrunder i 2012 og 2013 og en ekstra ansøgningsrunde i oktober 2013.

Publiceret 27. november 2013

Vi forventer at imødekomme ansøgninger fra ansøgningsrunden i oktober 2013

I den ekstra ansøgningsrunde i oktober 2013 indsendte kommunerne 93 ansøgninger til en værdi af ca. 30 mio. kr. NaturErhvervstyrelsen forventer at kunne imødekomme alle ansøgninger, der lever op til ordningens bestemmelser.


Ansøgninger for 75,5 mio. kr. til projekter om vandløbsrestaurering

NaturErhvervstyrelsen og Naturstyrelsen har samlet modtaget ansøgninger for ca. 75,5 mio. kr. til kommunale projekter om vandløbsrestaurering og havde den 31. oktober 2013 meddelt tilsagn om tilskud for ca. 32,4 mio. kr.

NaturErhvervstyrelsen og Naturstyrelsen har oplevet, at kommunerne har leveret en stor indsats, og styrelserne vil gerne kvittere for de gode ansøgninger, der er kommet ind under ansøgningsrunden.


Ordningen skal forbedre levestederne for dyre- og planteliv i vandløb

Formålet med ordningen er at forbedre levestederne for dyre- og planteliv i vandløb, herunder vandrende arters gydepladser og vandringsveje.

Kommunerne kan søge tilskud til:

  • fjernelse af spærringer i vandløb
  • åbning af rørlagte vandløb 
  • udlægning af gydegrus og sten i vandløb.

Ordningen bruges til at implementere Vandrammedirektivet og  administreres i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og NaturErhvervstyrelsen.


Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Center for Projekttilskud på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail projekttilskud@naturerhverv.dk.


Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens presseafdeling på tlf. 41 89 25 07.

http://naturerhverv.fvm.dk/Default.aspx?ID=46677