Se udkast til ny bekendtgørelse om pleje af græs- og naturarealer

Frem til 30. november 2023 kan du læse og kommentere vores udkast til ny bekendtgørelse om tilskud til pleje af græs- og naturarealer. Med den nye bekendtgørelse indfører vi regler for ekstensiv græsning og brug af styrelsens app. Du skal fremover anmelde producentskifte af tilsagnsarealer i fællesskemaet.

Publiceret 13. november 2023

Vi har sendt et udkast til ny bekendtgørelse om tilskud til pleje af græs- og naturarealer i høring. Bekendtgørelsen vedrører de tilsagn, der begynder 1. januar 2024, tilsagnstype 68/69.

Du kan finde udkast til bekendtgørelse på Høringsportalen.

Høring over udkast til Bekendtgørelse om tilskud til pleje af græs- og naturarealer - Høringsportalen (hoeringsportalen.dk)

Du kan frem til og med 30. november 2023 sende bemærkninger til udkastet til bekendtgørelsen. I høringsbrevet kan du læse, hvordan du sender bemærkninger.

Vi sender udkast til vejledning i høring snarest. Du vil kunne finde udkastet på Høringsportalen, når den er sendt i høring.

Vi har lavet tilsvarende ændringer i udkast til bekendtgørelsen for de eksisterende plejegræs-tilsagn under Landdistriktsprogrammet, tilsagnstype 66/67, som snart kommer i ekstern høring.

Du kan vælge en ny kontrolmetode ved ekstensiv græsning

Du kan fra 2024 vælge en ny kontrolmetode: Ekstensiv græsning. Hvis du vælger den, skal du indsende georefereret billeddokumentation for tilsagnsarealet via Landbrugsstyrelsens app. Dette skal ske første gang i november 2024. Det skal fremgå af de indsendte fotos, at plejekravet er opfyldt. Den nye kontrolmetode vil særligt være egnet til arealer, hvor du har ekstensiv sommergræsning og helårsgræsning.

Læs også Landbrugsstyrelsens pressemeddelelse

Du skal fra 2024 producentskifte plejegræs-arealer i fællesskemaet

Vi forenkler også processen for producentskifte. Hvis du vil anmelde producentskifte for dine arealer med tilsagn om pleje af græs- og naturarealer, skal du fra 2024 anvende fællesskemaet. Det vil sige, at du ikke længere kan bruge producentskifteskemaet.

Læs mere

Ordningen pleje af græs- og naturarealer (tilsagnstype 68 og 69) er en del af den danske CAP-plan, CAP2023, og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Læs mere om pleje af græs- og naturarealer

Logo Medfinansieret af den Europæiske Union

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til Landbrugsstotte-Geodata@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.