Pleje af græs- og naturarealer: Du kan ikke længere tilskudsfodre uden dispensation

Landbrugsstyrelsen gav i sommers en generel dispensation til tilskudsfodring på grund af tørken. Den generelle dispensation til tilskudsfodring bortfalder nu.

Publiceret 27. oktober 2023

Da tørken ramte i forsommeren, gav vi en generel dispensation fra forbuddet mod tilskudsfodring på ordningen pleje af græs- og naturarealer. Hermed kunne du tilskudsfodre uden at skulle søge dispensation fra forbuddet.

Læs nyheden: Pleje af græs- og naturarealer: Mulighed for dispensation på tørkeramte græs- og naturarealer (lbst.dk)

Der er de allerfleste steder ikke længere behov for at tilskudsfodre. Derfor ophæver vi muligheden for at tilskudsfodre på plejegræs-arealer, uden at der er søgt dispensation, gældende fra lørdag den 28. oktober 2023.

Du kan stadigvæk søge dispensation til tilskudsfodring

Hvis du har behov for at tilskudsfodre på arealer med pleje af græs- og naturarealer, kan du søge dispensation. Du søger dispensation på vores hjemmeside:

Dispensation (lbst.dk)

Husk, at hvis arealet er et §3-areal, skal du først søge dispensation hos kommunen, før du søger dispensation hos Landbrugsstyrelsen.

Mere om pleje af græs- og naturarealer

Ordningen pleje af græs- og naturarealer er en del af det danske landdistriktsprogram og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Læs mere om pleje af græs- og naturarealer

EU LDP logo

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til Landbrugsstotte-Geodata@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.