På torsdag kl. 7.00 åbner anden runde af målrettede efterafgrøder

1. marts kl. 7.00 om morgenen åbner vi for ansøgninger til målrettede efterafgrøder i runde 2. Der er fortsat flere områder fra runde 1, hvor der er ledige hektar at søge. For at undgå et obligatorisk krav kan det have stor betydning, at så mange målrettede efterafgrøder som muligt bliver udlagt på de arealer, der åbnede i 1. runde. Du kan her se et kort over ledige hektar.

Publiceret 26. februar 2018

På torsdag kl. 7 åbner anden runde i den målrettede efterafgrødeordning. Det betyder, at vi åbner for ansøgninger i en række ID15-områder, der ikke tidligere har været åbne, og at en række ID15-områder, der åbnede i forhold til grundvand i runde 1, nu også åbner for tilskud til kystvandsindsatsen.  

Du kan her se et kort over de områder, der åbner for ansøgning i runde 2, samt de områder fra runde 1 hvor der fortsat er ledige hektar at søge.

 
Kort over ledige hektar i runde 1 og 2

Vigtigt at der søges ledige hektar fra første runde

Jordens evne til at tilbageholde kvælstof (retention) er over middel i de områderne, der åbner i runde 2. Efterafgrøder i disse områder har derfor lavere effekt end dem, der placeres i områder, der åbnede til kystvandsindsats i runde 1.

Der er fortsat flere områder fra runde 1, hvor der er ledige hektar at søge. For at undgå et obligatorisk krav kan det have stor betydning, at så mange målrettede efterafgrøder som muligt bliver udlagt på de arealer, der åbnede i første runde, da efterafgrøderne i disse områder generelt har større effekt. I Tast selv-service kan du se, om du kan søge tilskud til efterafgrøder i dit område.

Find Tast selv-service her

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: miljobio@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.