Ønsker du at ændre dine tilsagn om økologisk arealtilskud til plejegræs eller skifte fra slæt til afgræsning - så gør det i år

Hvis du har et eksisterende tilsagn om pleje af græs- og naturarealer med forpligtigelse til slæt, og du ønsker at skifte til afgræsning, skal du gøre det senest 28. september. Det samme gælder, hvis du har et eksisterende tilsagn om økologisk arealtilskud, som du ønsker at omdanne til et tilsagn om tilskud til pleje af græs- og naturarealer.

Publiceret 11. juli 2022

2022 er det sidste år, hvor du kan omdanne dit eksisterende tilsagn. Det skyldes, at tilsagn under landdistriktsprogrammet (ansøgt til og med 2022) ikke kan omdannes til tilsagn under den kommende landbrugsreform, der begynder i 2023. Dermed er i år sidste mulighed for at omdanne et plejegræs-tilsagn om slæt til et tilsagn om afgræsning – og for at omdanne et tilsagn om økologisk arealtilskud til pleje af græs- og naturarealer.

Du skal omdanne dit tilsagn senest 28. september

Hvis du vil omdanne dit tilsagn, skal du gøre det nu under ansøgningsrunden for nye tilsagn, som er åben mellem 1. juli 2022 og 28. september 2022. Du omdanner dit tilsagn ved at åbne tilsagnsskemaet og søge om et nyt 5-årigt tilsagn til afgræsning. Hvis din ansøgning bliver imødekommet, bortfalder det eksisterende tilsagn – uden krav om tilbagebetaling.

Ansøgning om tilsagn

Ansøgningsrunden løber fra 1. juli til 28. september 2022. Nye tilsagn begynder 1. september 2022 og slutter 31. august 2027. Hvis du vil ændre markblokkene i forbindelse med ansøgning om nyt tilsagn om pleje af græs- og naturarealer, skal vi have modtaget dit ændringsforslag senest 19. september 2022. I brugerguiden til tilsagnsskemaet kan du læse, hvordan du søger nye tilsagn.

Se nyhed om ansøgningsrunden

Gå til Brugerguide for tilsagnsskema

Mere om økologisk arealtilskud og pleje af græs- og naturarealer

Ordningerne økologisk arealtilskud samt pleje af græs- og naturarealer er en del af det danske landdistriktsprogram og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Læs mere om ordningen økologisk arealtilskud.

Læs mere om pleje af græs- og naturarealer

EU og LDP-logo

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til Landbrugsstotte-Geodata@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.