Økologisk arealtilskud og tilskud til pleje af græs- og naturarealer: Ansøg om nye tilsagn fra 2. november til 21. december

Ansøgningsrunde for nye tilsagn om økologisk arealtilskud og tilskud til pleje af græs- og naturarealer er åben fra 2. november – 21. december. Du kan allerede nu indsende ændringsforslag til markblokke i Internet Markkort.

Publiceret 22. oktober 2020

Fra 2. november 2020 kan du søge nye tilsagn om økologisk arealtilskud og tilskud til pleje af græs- og naturarealer. Efter bekendtgørelsen var i høring, har vi nu fastlagt, at ansøgningsfristen er 21. december 2020.

Læs mere om ansøgningsrunden i nyheden fra 2. oktober

Ret dine markblokke i Internet Markkort nu og senest 7. december

Hvis du har ændringer til kortet, fx ændringer af markblokgrænser, skal du sende et ændringsforslag i Internet Markkort. Du kan med fordel allerede nu sende dine ændringer, så vi kan behandle dine forslag så snart som muligt.

Vi skal have modtaget ændringsforslag senest 7. december 2020, så vi kan nå at behandle og godkende dit ændringsforslag, før ansøgningsrunden lukker 21. december 2020.

Du kan læse mere om, hvordan du indsender ændringsforslag til Internet Markkort i kapitel 4.3 i Brugerguide til Internet Markkort.

Nye 5-årige tilsagn gælder fra 1. september 2020

De nye tilsagn, du kan søge, begynder 1. september 2020. Tilsagnsperioden er 5 år, dvs. at tilsagnene slutter 31. august 2025.

Du skal søge de nye tilsagn i tilsagnsskemaet, som du kan finde i Tast selv, når ansøgningsrunden begynder.

Når du søger om tilsagn, skal du vedhæfte et kort med de marker, som du søger tilsagn til. Kortet finder du i Internet Markkort. Du kan godt danne kortet med de ønskede tilsagn nu, selv om du først kan indsende ansøgningen fra den 2. november 2020.

Du kan søge nyt tilsagn til marker, både hvis du havde et tilsagn, der udløb 31. august 2020, eller hvis du søger tilsagn til markerne for første gang, fx hvis du er ny økolog.

Du skal også være opmærksom på, at følgende betingelser skal være opfyldt pr. 1. september 2020:

  • din bedrift skal være søgt autoriseret til økologisk jordbrug
  • nye økologiske marker skal være indberettet til Landbrugsstyrelsen og påbegyndt omlægning til økologi
  • du skal have rådighed over arealerne 

Mere om økologisk arealtilskud og pleje af græs- og naturarealer

Ordningerne økologisk arealtilskud samt tilskud til pleje af græs- og naturarealer er en del af det danske landdistriktsprogram og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Læs mere om ordningen økologisk arealtilskud

Læs mere om ordningen tilskud til pleje af græs- og naturarealer

Billede af EU flag og LDP 2020 logo med teksten Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til miljobio@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.