Økologisk arealtilskud og plejegræs: Status på udbetalinger

Landbrugsstyrelsen er i gang med udbetaling af økologitilskud. Vi forventer, at udbetalingen af plejegræs-tilskud begynder i starten af maj. Vi er klar over, at tilskuddene betyder meget for den enkelte landmands økonomi, og vi har fuld fokus på at udbetale så hurtigt som muligt.

Publiceret 20. april 2020

Landbrugsstyrelsen er godt i gang med udbetalingen af tilskud fra ordningen økologisk arealtilskud. Vi har aktuelt udbetalt tilskud til ca. 73,8 % af sagerne, og vi udbetaler løbende tilskud.

Problemer med it-systemet har betydet, at vi har prioriteret at udbetale økologitilskuddet først. Vi forventer at begynde udbetaling af plejegræs-tilskud i begyndelsen af maj.

Udbetalingen af øvrige miljø- og økologitilskud, fx MVJ-ordningerne går godt, og her har vi udbetalt ca. 95 % af sagerne.

Hvorfor udbetaler vi ikke et forskud?

EU-reglerne fastsætter, at vi først kan udbetale hele eller dele af tilskuddet til en landmand, når vi har lavet den administrative kontrol af landmandens sag. Den administrative kontrol bliver enten lavet automatisk eller af en sagsbehandler. Vi mangler netop at lave den administrative kontrol for fx plejegræs-sagerne, og vi kan derfor ikke udbetale tilskuddet på forskud.

Hvornår er pengene på din konto?

Når vi udbetaler, sender vi dig et brev i Tast selv-service, og du vil få en notifikation på mail eller sms, hvis du har bedt om det. Du vil kunne se pengene på din NemKonto inden for 5 bankdage, efter vi har udbetalt.

Du kan få oversigt over udbetalinger til dit pengeinstitut

I visse tilfælde kan du have behov for at vise dit pengeinstitut, hvor stort et tilskud vi forventer at udbetale til dig. I disse tilfælde kan du henvende dig til arealtilskud@lbst.dk.

Mere om økologisk arealtilskud samt pleje af græs- og naturarealer

Ordningerne økologisk arealtilskud samt pleje af græs- og naturarealer er en del af det danske landdistriktsprogram og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Læs mere om ordningen økologisk arealtilskud.

Læs mere om pleje af græs- og naturarealer

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til arealtilskud@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.