Økologisk arealtilskud og pleje af græs- og naturarealer: Nu kan du søge nye tilsagn

Du kan indtil 21. december 2020 søge nye tilsagn om økologisk arealtilskud samt plejegræs. Læs her, hvordan du søger nyt tilsagn.

Publiceret 2. november 2020

Du kan fra i dag og frem til 21. december 2020 søge nye tilsagn om økologisk arealtilskud og pleje af græs- og naturarealer. Du skal søge nyt tilsagn i tilsagnsskemaet, som du kan finde i Tast selv.

Link til Tast selv

Hvad er nyt til 2020-ansøgningsrunden?

Tilsagnsskemaet er forenklet i 2020. Det er kun muligt at søge nye tilsagn herunder nye tillæg. Du kan også omdanne til andre typer tilsagn. Du kan til gengæld ikke længere ændre i eksisterende tilsagn i tilsagnsskemaet.

Nye 5-årige tilsagn gælder fra 1. september 2020

De nye tilsagn, du kan søge, begynder 1. september 2020. Tilsagnsperioden er 5 år, dvs. at tilsagnene slutter 31. august 2025. Du kan søge nyt tilsagn til marker, både hvis du havde et tilsagn, der udløb 31. august 2020, eller hvis du søger tilsagn til markerne for første gang, fx hvis du er ny økolog.

Du skal også være opmærksom på, at du skal have rådet over arealerne pr. 1. september 2020 for at få tilsagn.

Tips til din ansøgning

Når du indsender tilsagnsskemaet, skal du vedhæfte et kort med de marker, som du søger tilsagn til. I kortet må der kun være de marker, du søger nyt tilsagn til.

Hvis du både skal søge nye økologi- og plejegræstilsagn, skal du indsende et skema for hver af de to ordninger, og dermed også to markkort. Husk, at du ikke kan søge begge tilsagn til samme mark.

Du kan ikke længere se dine registrerede tilsagnsmarker direkte i tilsagnsskemaet, men du kan dog trække en liste over dine tilsagnsmarker via en funktion i skemaet. Her kan du også se de tilsagn, der udløb 31. august 2020. Forenklingerne i tilsagnsskemaet betyder, at du ikke længere kan overføre de registrerede tilsagnsmarker til siden, hvor du søger nye tilsagn. Du kan i Internet Markkort dog tage udgangspunkt i eksisterende markkort, som du så tilpasser til din ansøgning om nye tilsagn.

Du skal være opmærksom på, at du ikke kan se dit tilsagn, hvis vi endnu ikke har behandlet din ansøgning om tilsagn fra 2019. Hvis du søgte nyt tilsagn til en mark i 2019, og din ansøgning ikke er behandlet endnu, skal du ikke søge nyt tilsagn i 2020.

Du kan læse mere om, hvordan du udfylder tilsagnsskemaet og indtegner dine marker i vores brugerguide.

Gå til Brugerguide til tilsagnsskemaet.

Når vi behandler din ansøgning om tilsagn, er det altid det sidst indsendte skema, som vi tager udgangspunkt i. Så du skal sørge for at få alle marker med i det sidst indsendte tilsagnsskema.

Hold dig opdateret

Du kan holde dig orienteret om evt. ændringer og fejl på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. Hvis der fx opstår fejl i tilsagnsskemaet, vil det fremgå af vores driftstatus. Såfremt du oplever fejl, kan du sende en fejlmelding til os. 

Se driftstatus her

Indmeld en fejl her 

Du kan abonnere på nyheder fra vores hjemmesider på nedenstående link, hvor du også vælger, hvilke emner du vil have nyheder om.

Abonnér på nyheder

Se vores åbningstider i Kundecenteret

Vores normale åbningstider er kl. 9.00 til kl. 16.00 mandag til torsdag og kl. 9.00 til kl. 15.00 fredag. Du kan også skrive til os på mail@lbst.dk. Så svarer vi, så hurtigt vi kan. 

Mere om økologisk arealtilskud og pleje af græs- og naturarealer

Ordningerne økologisk arealtilskud samt pleje af græs- og naturarealer er en del af det danske landdistriktsprogram og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Læs mere om ordningen økologisk arealtilskud.

Læs mere om pleje af græs- og naturarealer


Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til miljobio@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.