Økologisk arealtilskud og pleje af græs- og naturarealer: Gode råd når du søger udbetaling af tilskud

Du skal huske at søge udbetaling af tilskud, hvis du har et tilsagn om økologisk arealtilskud eller pleje af græs- og naturarealer. Her er en række gode råd, særligt til dig, der endnu ikke har fået det tilsagn, som du søgte i november-december 2020 – eller endnu ikke har fået godkendt dit producentskifte.

Publiceret 10. februar 2021

Du skal hvert år søge om udbetaling af tilskud på dit tilsagn om økologisk arealtilskud og pleje af græs- og naturarealer. Ansøgningsrunden for udbetaling løber fra 1. februar til 16. april 2021.

I fællesskemaet skal du erklære, at du har overholdt betingelserne for tilsagnet, og du skal indtegne dine tilsagnsmarker på Internet Markkort. Du får kun udbetaling af det areal, som er overlappet mellem tilsagnsarealet og det areal, som du indtegner i Internet Markkort (IMK). Du kan godt indtegne dine marker større end tilsagnsarealet, hvis du er i tvivl om, hvor tilsagnet ligger.

Hvordan søger jeg udbetaling, hvis jeg ikke har fået tilsagn endnu?

De fleste ansøgere om nyt tilsagn fra 1. september 2020 har fået deres tilsagn, men hvis du endnu ikke har fået tilsagn, kan du godt allerede nu søge udbetaling af tilskud, selvom du ikke kan se tilsagnet.

Du kan tage udgangspunkt i de kortlag i IMK, der viser de ansøgte marker. Du kan så tegne dine marker i IMK og overføre markerne til dit fællesskema for at søge udbetaling af tilskud. Du kan finde disse kortlag under fanen "Miljø- og økologitilsagn" i IMK:

  • Ansøgt, Pleje af græs 2020
  • Ansøgt, Økologisk arealtilskud 2020

Hvordan finder jeg marker, der er under producentskifte?

Vi har ikke godkendt alle producentskifter endnu. Det betyder, at de producentskiftede marker ikke fremgår af oversigten over dine tilsagnsmarker i fællesskemaet eller i IMK. Du kan finde de producentskiftede marker i de landsdækkende kortlag:

  • Tilsagn, Pleje af græs 2015-2020
  • Tilsagn, Økologisk arealtilskud 2015-2020

Du kan så tegne dine marker i IMK og overføre markerne til dit fællesskema for at søge udbetaling af tilskud. Du skal selv påføre tilsagnsoplysninger for disse marker på de sider, hvor du anmoder om udbetaling.

Hvad gør jeg, hvis tilsagnsoplysningerne ikke kommer frem, når jeg henter markerne ind på siderne til udbetaling?

Hvis vi er i gang med at sagsbehandle dine tilsagn, kan markerne ikke indlæses automatisk. Du skal derfor selv påføre tilsagnsoplysningerne på udbetalingssiden i fællesskemaet. Du kan se dine registrerede tilsagn på kortlagene "Tilsagn, Pleje af græs 2015-2020" og "Tilsagn, Økologisk arealtilskud 2015-2020".

Hvor kan jeg få flere oplysninger?

I Brugerguide for udbetaling af miljø-, økologi- og skovtilskud kan du læse mere om, hvordan du søger udbetaling af tilskud.

Link til Brugerguide for udbetaling af miljø-, økologi- og skovtilskud 

Du kan læse mere generelt om ansøgningsrunden i vores åbningsnyhed.

Læs nyheden: I dag åbner vi for ansøgningsrunden 2021

Mere om økologisk arealtilskud og pleje af græs- og naturarealer

Ordningerne økologisk arealtilskud samt pleje af græs- og naturarealer er en del af det danske landdistriktsprogram og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Læs mere om ordningen økologisk arealtilskud.

Læs mere om pleje af græs- og naturarealer

logoer for EU's landbrugsfond og Landdistriktsprogrammet 2020

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til arealtilskud@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.