Nye vejledninger og information om frø og sædekorn

Nu kan du se de nye vejledninger om frø og sædekorn. Den ene vejledning henvender sig til virksomheder, der producerer, mærker og handler med frø, mens den anden vejledning er rettet mod hobbyavlere og og virksomheder, der overdrager frø med ikke-kommercielle mål.

Publiceret 18. december 2015

NaturErhvervstyrelsen har udarbejdet to nye vejledninger om frø og sædekorn, der retter sig mod henholdsvis professionelle virksomheder og hobbyavlere og andre, der overdrager frø til ikke-kommercielle formål, dvs. til forbrugere.

Vejledning om frø og sædekorn til virksomheder

Vejledningen til virksomheder er en samling og opdatering af tidligere vejledninger. Her kan du se reglerne for overdragelse af frø og hvad du må i praksis. Du finder også henvisninger til de nye bekendtgørelser om markfrø, sædekorn og grøntsagsfrø.

Der er hverken ændringer i reglerne om frø og sædekorn eller i implementering af reglerne. Alle blanketter er opdateret og du kan finde dem på vores hjemmeside.

Se vejledningen for virksomheder ”Frø og sædekorn 1”

Find blanketter til frø og sædekorn

Vejledning om frø og sædekorn til hobbyavlere og virksomheder

I vejledningen, der retter sig mod hobbyavlere og virksomheder, kan du finde regler og praksis om overdragelse af frø og sædekorn til ikke-kommerciel brug. Her kan du bl.a. læse om reglerne om handel og sædekorn i EU´s markedsdirektiver og de danske bekendtgørelser med fokus på den danske praksis. Fx om de særlige muligheder og undtagelser, der er i forbindelse med overdragelse af frø til ikke-kommercielle aktiviteter. Du kan desuden læse om reglerne i EU´s direktiver om bevaringssorter og hobbysorter.

Se vejledning for hobbyavlere ”Frø og sædekorn 2”

Se information til private, frøsamlere og andre interesserede

Det er heldigvis ikke al overdragelse og frøbytteri, der er omfattet af reglerne. Private, frøsamlere og andre interesserede kan finde mere information herunder om, hvornår man ikke er omfattet af reglerne, når man bytter frø.

Faktaark om frøbyt

Infografik om frøbyt - se, hvornår du er omfattet af frøreglerne

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Center for Planter og Landbrugslov på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail planterlandbrugslov@naturerhverv.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.