Ny evaluering af Det Nationale Bioøkonomipanel

Konsulentvirksomheden Rambøll har gennemført en evaluering af Det Nationale Bioøkonomipanel. Evalueringen er en opfølgning på Fødevare- og Landbrugspakken, og konsulentvirksomheden anbefaler i sin rapport, at fokus for panelets arbejde og panelets sammensætning ændres.

Publiceret 16. juni 2016

Evalueringen har set på, hvordan arbejdet i Det Nationale Bioøkonomipanel har fungeret, og giver et bud på tiltag for at effektivisere det.

Miljø- og Fødevareministeriet drøfter nu med de øvrige involverede ministerier, hvilken form Det Nationale Bioøkonomipanel fremover skal have, på baggrund af Rambølls evalueringsrapport.

Ministeriet vil fortsat prioritere, at bioøkonomipanelet får en sammensætning, som giver et stærkt fagligt grundlag, men med færre panelmedlemmer og uden ministerielle repræsentanter. Fokus vil være på den faglige og erhvervsmæssige forankring.

Forventningen er, at miljø- og fødevareministeren om et par måneder kan offentliggøre et revideret kommissorium og et revideret panel.

Fakta 
Det Nationale Bioøkonomipanel består i dag af førende forskere, virksomheder, organisationer og myndigheder. Panelet har til opgave at rådgive regeringen om udviklingen af bioøkonomien i Danmark. Panelet skal anvise konkrete tiltag, der helt fra landbruget og fiskeriets produktion, over forarbejdning til forbrug, kan fremme den bæredygtige bioøkonomi, hvor ressourcer og produkter udnyttes til gavn for miljø, klima, vækst og beskæftigelse.

Læs mere om panelet

Læs Rambølls evalueringsrapport 

Kontakt 

Det tværministerielle sekretariat for Det Nationale Bioøkonomipanel, NaturErhvervstyrelsen, pressetelefon: 41 89 25 07.