Nu udbetaler vi kompensation pga. tørke

Danske landbrugere får del i EU’s landbrugsreserve, på grund af tørken i forsommeren 2023. Vi begynder nu at udbetale kompensationen.

Publiceret 23. oktober 2023

Den samlede tørkehjælp til Danmark er på 47 mio. kr. i alt. Vi udbetaler kompensationen som en engangsudbetaling på 18,49 kr. per ha til alle, der har søgt om grundbetaling i Fællesskema 2023. Du får i forbindelse med udbetalingen et brev, hvor du kan se, hvor meget du får udbetalt.

Tørkehjælpen kommer automatisk

Du skal ikke søge om udbetaling af kompensation. Den beregnes og udbetales automatisk.

Du kan få tørkehjælp, hvis følgende betingelser er opfyldt:

  • Du har søgt om grundbetaling i 2023.
  • Der er ikke per 8. september 2023 afsagt konkursdekret over din virksomhed.

Vi udbetaler kompensation pga. af tørken

Da tørken ramte Danmark i sommeren 2023, var Danmarks Meteorologiske Instituts indeks for tørke i en periode på det højeste niveau (indeks 10) for alle landets regioner. Tørken påvirkede dermed danske landbrugere i hele landet, og alle afgrøder blev påvirket i mere eller mindre grad. Danmark har derfor besluttet at udbetale det samme beløb for alle landbrugsarealer, der er søgt grundbetaling til i 2023.

EU har stillet et samlet beløb på 330 mio. euro (ca. 2.459 mio. kroner) fra EU’s landbrugsreserve til rådighed. Danmarks tildeling er på 47 mio. kr., hvilket resulterer i en sats på 18,49 kr. pr. ha. Hvis du har søgt om grundbetaling til få ha, får du derfor kun et mindre beløb udbetalt.

Læs mere

Vi sendte en nyhed om kompensation på grund af tørke 21. september 2023:

Læs nyheden ”Nu sender vi bekendtgørelse om ekstraordinær kompensation på grund af tørke i høring”

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til landbrugsstotte-geodata@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.