Nu sender vi høringsbreve om røde marker

Du får et høringsbrev, hvis du har en rød mark i Internet Markkort (IMK) som følge af den satellitbaserede kontrol af aktivitetskravet for grundbetaling. Du skal svare på høringen senest 25. oktober 2022 via Landbrugsstyrelsens app.

Publiceret 11. oktober 2022

11. oktober 2022 er skæringsdato for, at de marker, hvor den satellitbaserede kontrol ikke har kunnet bekræfte, at aktivitetskravet er opfyldt, bliver røde i vores trafiklys. Trafiklyset gælder for marker, hvor du har søgt grundbetaling. 

Her kan du læse mere om den satellitbaserede kontrol og om hvornår en mark bliver rød

Du modtager et brev med svarfrist senest 25. oktober

Hvis du har røde marker, får du et brev fra os, hvor du kan se, hvilke marker det drejer sig om. Det er vigtigt, at du svarer på høringen i Landbrugsstyrelsens app senest 25. oktober 2022, da du indtil den dato stadig kan nå at overholde aktivitetskravet og dermed få fuld grundbetaling. 

Du svarer på høringen i Landbrugsstyrelsens app ved at sende billeder af den eller de marker, der er blevet røde.

Her kan du læse mere om Landbrugsstyrelsens app og finde guides til, hvordan du bruger app’en

Disse tre ting kan du gøre, hvis din mark er rød

Hvis din mark er rød i IMK, har du tre muligheder for at svare i appen. 

  1. Hvis aktivitetskravet er overholdt:
    Du skal sende dokumentation for, at du har overholdt aktivitetskravet på røde marker, senest 25. oktober 2022. Hvis du mener, at aktivitetskravet allerede nu er overholdt på marken, svarer du på høringen ved at tage billeder af marken, som viser, at aktivitetskravet er overholdt. 

    Hvis du endnu ikke har overholdt aktivitetskravet, kan du fortsat nå at slå marken senest 25. oktober 2022. Du skal bagefter svare på høringen ved at tage billeder af marken, som viser, at aktivitetskravet er overholdt. Du skal tage og sende billederne med Landbrugsstyrelsens app senest 25. oktober 2022, så vi kan se, hvor og i hvilken retning billederne er taget.
  2. Hvis aktivitetskravet er overholdt på en del af marken:
    Hvis du kan opfylde aktivitetskravet på en del af en rød mark senest 25. oktober, kan du opdele marken i IMK og ændre i dit fællesskema. På den måde søger du kun om grundbetaling for den del af marken, som er støtteberettiget. Herefter tager du billeder af marken med app’en, hvor du fotograferer den del af marken, som du fortsat søger grundbetaling til. Vær opmærksom på, at 0,30 ha er det mindste sammenhængende areal, du kan søge grundbetaling til.
  3. Hvis du ikke kan overholde aktivitetskravet:
    Hvis du ikke har mulighed for at opfylde aktivitetskravet på marken senest 25. oktober, kan du ændre i dit fællesskema, så du ikke længere søger grundbetaling til marken. På den måde undgår du at blive trukket i din støtte. Hvis du intet foretager dig, gælder de almindelige sanktionsbestemmelser.

Du skal sende ændringer til dit fællesskema, der handler om røde marker, senest 25. oktober 2022. 

Du kan læse mere om reglerne for sanktionering i afsnit 7.5 i Vejledning om grundbetaling 2022 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til landbrugsstotte-geodata@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.