Nu sender vi høringsbreve om røde marker og overtrædelse af pløjeforbud

Du får 11. oktober et brev, hvis du har en rød mark i Internet Markkort (IMK) som følge af den satellitbaserede kontrol af aktivitetskravet for grundbetaling, eller hvis vi har identificeret en overtrædelse af pløjeforbud på arealer ansøgt med bio-ordningerne miljø- og klimavenligt græs, biodiversitet og bæredygtighed eller ekstensivering med slæt.

Publiceret 11. oktober 2023

Fra 11. oktober 2023 kan du i IMK se resultatet af den satellitbaserede kontrol af aktivitetskravet på marker, hvor du har søgt grundbetaling. Hvis dine marker er røde, har vi ifølge den satellitbaserede kontrol ikke kunnet bekræfte, at aktivitetskravet er opfyldt. Du vil modtage et brev, hvis du har røde marker, som du skal svare på senest 25. oktober.

Du får et brev, hvis du har overtrådt pløjeforbuddet

Du vil også modtage et brev, hvis resultatet af den satellitbaserede kontrol viser, at der er sket en pløjning på arealer, hvor du har søgt om tilskud under bio-ordningerne miljø- og klimavenligt græs, biodiversitet & bæredygtighed eller ekstensivering med slæt. Du skal svare på brevet senest 25. oktober. Vi sender enkelte breve om pløjeforbud efter 11. oktober. Du har også 14 dage til at svare på dem.

Her kan du læse mere om, hvordan vi bruger satellitdata til kontrol af dine ansøgte marker 

Det er vigtigt, at du svarer på brevet inden fristen 

Det er vigtigt, at du svarer på brevet inden den frist, du kan se i brevet. På den måde kan du minimere risikoen for en reduktion i din udbetaling af tilskud. 

Du kan få en sms eller mail, når der er brev i Tast selv. Du kan nemt tilmelde dig vores notifikationsservice under brugerindstillingerne i Tast selv. 

Gå til Tast selv 

Sådan svarer du på brevet

Du har to muligheder for at svare på brevet: 

  1. Hvis du er enig i resultatet af den satellitbaserede kontrol, kan du stadig nå at rette din ansøgning om tilskud i dit fællesskema i Tast-selv.
  2. Hvis du ikke er enig i resultatet fra den satellitbaserede kontrol, kan du sende billeder af marken, som dokumenterer, at aktivitetskravet er overholdt, og bemærkninger med Landbrugsstyrelsens app inden for den frist, som fremgår af høringsbrevet. 

Her kan du læse mere, om dine muligheder for at besvare forskellige typer af breve

Kontakt

Vores Kontaktcenter holder lukket 11. oktober, men du kan ringe til os igen 12. oktober inden for normal åbningstid 9.00-16.00 på tlf. 33 95 80 00. Du kan også sende en e-mail til landbrugsstotte-geodata@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.

Læs mere

Ordningen grundbetaling er en del af den danske CAP-plan, CAP2023, og er finansieret af Den Europæiske Union. 

Læs om grundbetaling og tilskudsberettigede arealer 2023