Nu sender vi høringsbreve om overtrædelse af pløjeforbud

Du vil modtage et høringsbrev, hvis vi i den satellitbaserede kontrol har identificeret en overtrædelse af pløjeforbud på arealer ansøgt under bio-ordningerne miljø- og klimavenligt græs, biodiversitet og bæredygtighed eller ekstensivering med slæt.

Publiceret 11. september 2023

Søger du om tilskud under bio-ordningerne miljø- og klimavenligt græs, biodiversitet og bæredygtighed eller ekstensivering med slæt til arealer, hvor der ifølge den satellitbaserede kontrol er sket en pløjning, vil du modtage et høringsbrev i din indbakke i vores Tast selv på lbst.dk. Vi sender de første høringsbreve i dag, og der vil i løbet af de kommende måneder løbende blive sendt høringer om overtrædelser af pløjeforbud.  

Her kan du læse mere om, hvordan vi bruger satellitdata til at identificere pløjning af markarealer 

Det er vigtigt, at du svarer på høringsbrevet inden den frist, du kan se i brevet. På den måde kan du minimere risikoen for en reduktion i din udbetaling af tilskud.

Du kan få en sms eller mail, når der er brev i Tast selv. Du kan nemt tilmelde dig vores notifikationsservice under brugerindstillingerne i Tast selv. 

Gå til Tast selv     

Sådan svarer du på høringsbrevet

Du har to muligheder for at svare på høringsbrevet:

  • Hvis du mener, at der ikke er foretaget en pløjning, indsender du billeder via appen, som dokumenterer det. Du skal gøre det inden den frist, du kan se høringsbrevet.
  • Hvis du er enig i, at marken er pløjet, kan du trække din ansøgning om tilskud under bio-ordningen tilbage i dit fællesskema i Tast selv.

Her kan du læse mere om Landbrugsstyrelsens app og finde guides til, hvordan du bruger app’en

Her kan du læse mere om dine muligheder for at svare på høringsbrevet

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til landbrugsstotte-geodata@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.