Nu sender vi høringsbreve om dine indberettede arealer

Du får et høringsbrev, hvis vi i den satellitbaserede kontrol har identificeret en uoverensstemmelse i dine indberettede arealer i fællesskemaet. Vi planlægger at udsende høringsbrevet 13. juli 2023.

Publiceret 12. juli 2023

Vi har nu kontrolleret, om du har lavet en korrekt registrering i dit fællesskema – det er et led i den nye landbrugsreform. Vi har gennemført kontrollen ved at bruge analyser af satellitbilleder. Vi har undersøgt, om du har indberettet dine afgrøder korrekt, og om dine indberettede arealer er tilskudsberettigede og indtegnet korrekt.

Her kan du læse mere om, hvordan vi bruger satellitbaseret kontrol til at bestemme et områdes arealanvendelse og afgrøden på en mark.

Du modtager et brev med svarfrist senest 27. juli

Hvis vi i den satellitbaserede kontrol finder en anden afgrøde end den, du har indberettet, eller at arealet ikke er tilskudsberettiget, sender vi i et høringsbrev til dig. Vi planlægger at udsende høringsbrevet 13. juli 2023.

Det er vigtigt, at du svarer på høringsbrevet inden svarfristen, som er 27. juli 2023, da du derved kan minimere risikoen for en reduktion i din udbetaling af tilskud. 

Det er vigtigt, at du besvarer høringsbrevet

Da uoverensstemmelsen, i dine indberettede arealer, kan have betydning for din udbetaling af landbrugsstøtte er det vigtigt, at du besvarer høringsbrevet. Ved at besvare høringsbrevet inden fristen, kan du undgå en eventuel sanktion. 
Du har to muligheder for at besvare høringsbrevet:

  • Hvis du er enig i resultatet af den satellitbaserede kontrol, kan du stadig nå at ændre din ansøgning om tilskud. Det gør du ved at rette i dit fællesskema i Tast selv, så din ansøgning er i overensstemmelse med resultatet fra den satellitbaserede kontrol.
  • Hvis du ikke er enig i resultatet fra den satellitbaserede kontrol, kan du indsende billeder som dokumentation samt bemærkninger med Landbrugsstyrelsens app.

Her kan du læse mere om Landbrugsstyrelsens app og finde guides til, hvordan du bruger app’en

Her kan du læse mere om, hvordan du besvarer et høringsbrev

Her kan du finde spørgsmål og svar om den satellitbaserede kontrol og høringsbreve 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til landbrugsstotte-geodata@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.