Nu kan landmænd søge de minimis-støtte til randzoner

Mandag 16. september åbner NaturErhvervstyrelsen ansøgningsrunden for landmænd, som ønsker at søge om de minimis-støtte.

Publiceret 13. september 2013

Landmænd, der har søgt om randzonekompensation i Fællesskema 2013, modtager i løbet af næste uge et brev om, at ansøgningsrunden er åben. De cirka 10.000 landmænd, der har fravalgt papirbreve i Tast-selv, får kun brevet direkte i Tast-selv.

Man søger om de minimis-støtte ved at udfylde et skema og indsende det i Tast selv-service.

Ansøgningsperioden er den 16. september til den 22. oktober 2013.

Ansøgere, der ønsker kompensation for randzoner, er nødt til at søge om de minimis-støtte. De minimis er en national støtteordning, som Fødevareministeriet tager i brug, fordi de statslige vandplaner er bortfaldet. Det betyder, at der ikke som planlagt kan udbetales randzonekompensation via EU-midler.

NaturErhvervstyrelsen kan genbruge flere af de oplysninger, ansøgerne allerede har indberettet i Fællesskema 2013, men EU-krav betyder, at man skal udfylde det nye skema for at søge støtte. Ansøgerne skal blandt andet oplyse om støtte modtaget under andre de minimis-ordninger, om bedriftens regnskabsår og om bedriften er kriseramt. Ansøgere behøver dog ikke at indlæse markplan og markkort igen.

Ansøgere kan fra den 16. september finde en vejledning til støtteordningen og skemaet på forsiden af www.naturerhverv.dk under punktet ”Randzoner”.

Udbetalingen af de minimis-støtte vil begynde midt i december 2013, men de fleste landmænd vil få støtten udbetalt i løbet af de første måneder af 2014.

Loft på de minimis-støtte
Som udgangspunkt kan ansøgere modtage de minimis-støtte, der svarer til det beløb, de har søgt i randzonekompensation i Fællesskema 2013. EU har dog fastsat et loft for, hvor meget de minimis-støtte hver enkelt ansøger kan få. Støtteloftet er på 7.500 euro over en tre-årig regnskabsperiode.

Læs mere
Eksempel på ansøgningsskema
Liste over de minimis-ordninger, hvor modtaget støtte skal oplyses
Se eksempel på det brev, som sendes til ansøgerne


Kontakt
Hvis man har faglige spørgsmål, er man velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens randzoneteam på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: arealtilskud@naturerhverv.dk.

Journalister er velkomne til at kontakte NaturErhvervstyrelsens presseafdeling på tlf. 41 89 25 07.

http://naturerhverv.fvm.dk/Default.aspx?ID=46677