Nu kan du søge tilskud til Miljø- og klimateknologi 2022

Søg om tilskud til at reducere miljøpåvirkningen eller fremme dyrevelfærden på din bedrift. Læs mere om dine muligheder og se en film på vores hjemmeside. Søg via Tast selv.

Publiceret 18. oktober 2022

Miljø- og klimateknologi er åben for ansøgninger fra 18. oktober 2022 og frem til 10. januar 2023.

Du kan søge om tilskud til teknologi, der er med til at reducere miljøpåvirkningen eller fremme dyrevelfærden i det danske landbrug.

Høj pulje med gode muligheder for tilsagn

Du kan få tilskud til 40 pct. af de samlede, tilskudsberettigede udgifter i dit projekt. Tilskudspuljen er historisk høj og på i alt 244 mio. kr. Der er derfor rigtig gode muligheder for at opnå tilsagn.

Se en film og læs mere i Tilskudsguiden

I Tilskudsguiden på lbst.dk kan du se en film, der fortæller om dine muligheder for at søge tilskud, og hvad du skal være opmærksom på.

I Tilskudsguiden kan du også læse om, hvad vi giver tilskud til, hvem der kan søge om tilskud og om hvilke betingelser, der gælder for tilskud.

Få et hurtigt overblik over ordningen Miljø- og klimateknologi 2022 på Tilskudsguiden her.

Hvad kan du få tilskud til? 

Du kan søge tilskud til forudbestemte teknologier inden for ét eller flere af 10 indsatsområder, nemlig til at:

  1. fremme dyrevelfærd i farestalde

    eller til at reducere:
  2. ammoniakudledning fra svinestalde
  3. ammoniakudledning fra kvægstalde
  4. ammoniakudledning fra fjerkræstalde
  5. energiforbruget i fjerkræstalde
  6. pesticidforbruget i planteavl
  7. pesticidforbruget i kartoffelavl
  8. pesticidforbruget i gartnerier
  9. energiforbruget i gartnerier
  10. næringsstofforbruget i gartnerier.

De specifikke teknologier, du kan få tilskud til, er nævnt i det, vi kalder Teknologilisten. I den er teknologierne opdelt under de 10 indsatsområder.

For hver teknologi finder du også obligatoriske elementer, valgfrie elementer og specifikationer til teknologierne. Du finder teknologilisten i bilag 1 til ordningens bekendtgørelse.

Se teknologilisten i bekendtgørelsen her.

Efter lidt småjusteringer er alt klar til tiden

Efter offentliggørelse af bekendtgørelsen blev der fundet mindre tekniske fejl i bilag til bekendtgørelsen. Det er nu blevet justeret, og bekendtgørelsen er endeligt godkendt, så vi kan åbne for ansøgninger til tiden.

Justeringerne er foretaget og implementeret i bilag 1 og bilag 3 til bekendtgørelsen og omhandler Teknologi 1.1: Faresti til løsdrift - søer under Indsatsområde 1: Fremme dyrevelfærd i farestalde.

Søg via Tast selv

Du søger tilskuddet via Tast selv. På Tilskudsguiden kan du efter åbning finde en film, der guider dig gennem det elektroniske ansøgningsskema. 

Søg tilskud via Tast selv her.

Om ordningen

Miljø- og klimateknologiordningen er en del af Landdistriktsprogrammet (LDP) 2014-2022, der har som overordnet mål at styrke bæredygtighed, innovation og konkurrenceevne i den primære jordbrugssektor samt bidrage til strukturudvikling på landbrugsbedrifterne med en mere ressourceeffektiv landbrugsproduktion til følge.

Formålet med ordningen er gennem tilskud til investeringer i nye teknologier på jordbrugsbedrifter at reducere miljø- og klimapåvirkninger fra den primære jordbrugsproduktion. Sekundært formål med ordningen er at forbedre dyrevelfærden.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon 33 95 80 00 eller sende en e-mail til eu&projekt@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på telefon 41 89 25 07.