Nu begynder efterbetalingen for 2016

Nogle betalingsrettigheder har i årene 2015-2019 haft en for lav værdi. En række landbrugere har derfor støtteudbetalinger til gode – og nu begynder vi efterbetalingen af støtten for 2016.

Publiceret 13. juni 2022

EU-Kommissionen har vurderet, at betalingsrettighedernes værdi i perioden 2015-2019 ikke har været fastsat korrekt. Det vil sige, at nogle betalingsrettigheder har haft en for lav værdi, mens andre rettigheder har haft for høj en værdi. Vi genberegner derfor alle landbrugeres støtteudbetaling for denne periode, så alle får den støtte, de har krav på.

Det betyder, at nogle landbrugere har fået for lidt støtte udbetalt og derfor skal have efterbetalt støtte. De landbrugere, der har fået for meget støtte udbetalt, skal ikke betale den tilbage.

Alle landbrugere, der har søgt støtte i perioden, vil få en afgørelse, hvor det fremgår, om de har fået udbetalt det rigtige beløb, for lidt eller for meget i grundbetaling og grøn støtte.

Vi udbetaler for ét år ad gangen og begynder nu efterbetalingerne for støtteåret 2016. 

Du kan læse mere om efterbetalingen på vores hjemmeside, hvor vi har svaret på de hyppigst stillede spørgsmål.

Besøg vores hjælpeunivers om efterbetaling

Du får din efterbetaling automatisk

Hvis du skal have efterbetaling af støtte, kommer pengene automatisk ind på din NemKonto, når vi har behandlet din sag. Du vil få en afgørelse i Tast selv, hvor du kan se, om du skal have efterbetalt støtte og det eventuelle beløb.

Du får samtidig adgang til en liste i Tast selv, hvor du kan se dine betalingsrettigheders tidligere og genberegnede værdi for ansøgningsåret.

Hvornår sker efterbetalingen for støtteårene 2017-2019?

Når vi er færdige med efterbetalingen for støtteåret 2016, begynder vi at forberede efterbetalingerne for de resterende støtteår 2017-2019. Vi vil informere, når vi er klar til udbetaling af efterfølgende år.

Du kan altid holde dig opdateret på vores hjælpeunivers, hvor vi også orienterer, når der sker nyt omkring efterbetalingerne.

Besøg vores hjælpeunivers om efterbetaling

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til landbrugsstotte-geodata@lbst.dk.  

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.