Nu åbner trafiklyset: Se, om dine marker er grønne eller gule

Fra i dag kan du se i Internet Markkort (IMK), om du opfylder aktivitetskravet for grundbetaling på dine marker.

Publiceret 7. september 2021

Nu kan du se dine marker i IMK med vores trafiklyssystem. Det betyder, at du kan følge med i, om vi vurderer, at aktivitetskravet for grundbetaling er opfyldt på dine marker. 

Vi farver dine marker grønne, når vi ud fra satellitbilleder kan vurdere, at aktivitetskravet er opfyldt. 

Du opfylder aktivitetskravet for arealer med 1-årige afgrøder ved at dyrke arealerne med en 1-årig afgrøde. Du opfylder aktivitetskravet for arealer med græs ved, at du enten slår arealerne eller lader dem afgræsse.

Din græsmark er sandsynligvis stadig gul 

På nuværende tidspunkt skal du være opmærksom på, om du har gule marker i IMK. Selvom dine marker er gule, kan aktivitetskravet godt være opfyldt. Det skyldes, at kun en del af den samlede data er indlæst i systemet. For eksempel vil de fleste græsmarker lige nu stadig være gule. 

Hvis din mark er gul, kan årsagen være:

  • Der er en mindre forsinkelse på det, du ser i trafiklyssystemet. Vi skal analysere data, inden du kan se dem i systemet. Det tager mellem 7 og 14 dage. Så hvis du har slået din mark for nylig, kan det være derfor, at marken stadig er gul.
  • Vi kan ud fra analyserne af satellitbilleder endnu ikke konstatere, om aktivitetskravet er overholdt. På nogle marker skal vi have yderligere data fra satellitterne, før vi kan konstatere, om aktivitetskravet er overholdt. 
  • Du har endnu ikke slået din græsmark. Vær særlig opmærksom på gule græsmarker, som du ikke har fået slået eller afgræsset endnu.

Vigtig skæringsdato: 11. oktober kan din mark blive rød

Kun marker, som med stor sikkerhed ikke opfylder aktivitetskravet, bliver røde 11. oktober. Mange gule marker bliver derfor aldrig røde. 

Hvis din mark bliver rød 11. oktober, kan du stadig nå at overholde aktivitetskravet eller ændre i dit fællesskema, da fristen for at opfylde aktivitetskravet er 25. oktober.

Læs mere om aktivitetskravet på vores temaside om satellitbaseret kontrol

Når vi nærmer os 11. oktober, udsender vi en nyhed om, hvordan du skal forholde dig til eventuelle røde marker.

Hvis din mark er gul efter 11. oktober

Hvis du har marker, der fortsat er gule efter 11. oktober, har vi ikke med sikkerhed kunnet afgøre, om du opfylder aktivitetskravet. Vi udbetaler fuld støtte for disse marker. Der er derfor ingen grund til, at du ændrer i din ansøgning, hvis du har gule marker efter 11. oktober. 

Du kan snart se trafiklyset i Landbrugsstyrelsens app

Inden længe kan du også finde trafiklyset i vores app, så du nemt kan se, hvilken farve dine marker har. Vi udsender en nyhed, når du kan se trafiklyset i vores app. 

Læs mere om satellitbaseret kontrol

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: landbrugsstotte-geodata@lbst.dk 

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07