Mange medarbejdere i Landbrugsstyrelsen skal igen arbejde hjemmefra

Landbrugsstyrelsen har besluttet, at alle medarbejdere, som ikke har kritiske funktioner, arbejder hjemmefra i de kommende to uger. Kundecenteret, kontrollen og sagsbehandlingen fortsætter dog under de nye retningslinjer.

Publiceret 18. september 2020

Landbrugsstyrelsen følger naturligvis regeringens anbefaling om, at alle offentligt ansatte, som ikke varetager kritiske opgaver, arbejder hjemmefra eller sendes hjem i den kommende tid.

Der er en række funktioner og indsatser, som vil fortsætte uændret. For eksempel:

  • Fysisk kontrol: Landbrugsstyrelsen fortsætter den fysiske kontrol rundt om i landet.
  • Sagsbehandling: Trods hjemsendelse af medarbejdere, fortsætter. sagsbehandlingen under de nye retningslinjer fra hjemmekontorerne.
  • Kundecenteret: Det vil fortsat være muligt for landmænd og konsulenter at ringe til Landbrugsstyrelsens kundecenter.
  • Certifikater og licenser: Der vil stadig være medarbejdere til at udstede plantesundhedscertifikater til eksport, behandle import- og eksportlicenser.
  • Importkontrol: Landbrugsstyrelsen vil fortsætte importkontrol af for eksempel frugt, grønt, planter og frø i lufthavnene og i havne, samt ved de virksomheder, der har behov for forskudt importkontrol.

Vi har prøvet det før

Landbrugsstyrelsen sendte også medarbejdere hjem i foråret under den første smittebølge med Covid-19, hvor vi fik vi en række gode erfaringer. Det vil vi naturligvis udnytte i den kommende tid, hvor mange igen skal arbejde hjemmefra.

Derfor er vi også overbeviste om, at vi, trods endnu en periode med mange medarbejdere, der skal arbejde hjemmefra, kan opretholde et højt serviceniveau, udføre kerneopgaver og nå vores deadlines.

Yderligere oplysninger:

Kontakt Landbrugsstyrelsens pressevagt på tlf. 41 89 25 07 eller presse@lbst.dk