Landbrugsstyrelsen sender bekendtgørelse i høring om de minimis-støtte til lodsejere efter satsreduktioner for § 3-arealer

Vi har sendt et udkast til bekendtgørelse i høring om de minimis-støtte til lodsejere, som bliver mødt med et tilbagebetalingskrav eller får nedskrevet deres tilsagn på grund af overkompensation for udtagning af § 3-arealer.

Publiceret 17. oktober 2023

Du har nu mulighed for at læse og kommentere vores udkast til bekendtgørelse om de minimis-støtte efter satsreduktioner for visse arealer i udtagningsindsatsen. Vi forventer at etablere ordningen som en hjælp til de lodsejere, der får ændret deres fastholdelsestilsagn på § 3-arealer.

Frem til og med 12. november 2023 kan du sende bemærkninger til bekendtgørelsen. Se, hvordan du gør i høringsbrevet. Du kan finde udkast til bekendtgørelsen og høringsbrevet på Høringsportalen.

Gå til udkast til bekendtgørelsen her på Høringsportalen (hoeringsportalen.dk)

Landbrugsstyrelsen er i gang med at udarbejde en vejledning, som vi også lægger på Høringsportalen. Vi udsender en nyhed, når vi sender vejledningen i høring. 

Støtten skal hjælpe lodsejere med § 3-arealer

Vi forventer at etablere støtteordningen, som skal være en hjælp for de lodsejere, der i en afgørelse fra Landbrugsstyrelsen får ændret deres fastholdelsestilsagn i forhold til § 3-arealer, og som derfor modtager et tilbagebetalingskrav og/eller får nedskrevet deres tilsagn.  På vores hjemmeside om § 3-arealer kan du læse mere om ændringen og den juridiske baggrund for denne.

Gå til hjemmeside om kompensation til § 3-arealer

Vi forventer, at ansøgningsperioden løber fra primo 2024 til 1. maj 2024, så alle lodsejere vil have mulighed for at søge støtten, efter de har modtaget afgørelsen. Landbrugsstyrelsen vil kontakte lodsejere, der kan søge ordningen, direkte.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til Landbrugsstotte-Geodata@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.