Landbrugsstyrelsen overtager Miljøstyrelsens opgaver med gødningsanvendelsesbekendtgørelsen

Vejledning om gødningsanvendelse, orientering om forlænget udbringningsperiode i år med meget nedbør, samt registrering af forskningsforsøg flyttes til Landbrugsstyrelsen.

Publiceret 4. juli 2023

Landbrugsstyrelsen overtager 1. august 2023 opgaver om gødningsanvendelse fra Miljøstyrelsen. Opgaverne vedrører regler i gødningsanvendelsesbekendtgørelsen, som kommunerne fører tilsyn med. Det drejer sig blandt andet om udbringningsperioderne for de forskellige gødningstyper og kravene til anvendelse af teknikker til at begrænse ammoniakfordampning ved udbringning. 

Det ændrer ikke ved, at det er kommunen, der fører tilsyn med reglerne. Det er derfor fortsat din kommune, du skal kontakte i konkrete sager. 

Vi overtager Miljøstyrelsens opgave med at udarbejde en generel vejledning på området og svare på spørgsmål om forståelse af reglerne. Vi overtager også opgaverne med at informere om den automatiske forlængelse af udbringningsperioden for flydende husdyrgødning, der gælder, når særlige vejrforhold med meget nedbør har været til stede.

Er du ansat i en forskningsinstitution, der gennemfører forskningsforsøg, hvor det er nødvendigt at fravige regler i gødningsanvendelsesbekendtgørelsen, er det også fremadrettet os i Landbrugsstyrelsen, du skal indberette til. 

Disse sider flyttes til Landbrugsstyrelsens hjemmeside 1. august 2023

Som en konsekvens af at Landbrugsstyrelsen tager over for Miljøstyrelsen, bliver følgende flyttet til Landbrugsstyrelsens hjemmeside: 

  • Vejledning om gødningsanvendelsesbekendtgørelsen, som indtil 1. august 2023 findes som en del af Miljøstyrelsens husdyrvejledning. 

Gå til Miljøstyrelsens husdyrvejledning

  • Offentliggørelse af nedbørsdata til orientering om, hvornår udbringningsperioden forlænges for flydende husdyrgødning. Orienteringen findes indtil 1. august 2023 på Miljøstyrelsens hjemmeside. 

Gå til offentliggørelse af nedbørsdata på Miljøstyrelsens hjemmeside

  • Drift af register over forskningsforsøg, der fraviger gødningsanvendelsesbekendtgørelsens regler, men som ikke kræver dispensation. Registrering skal indtil 1. august 2023 ske på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Gå til registrering af forskningsforsøg på Miljøstyrelsens hjemmeside

Hvis du har brug for vejledning om reglerne i gødningsanvendelsesbekendtgørelsen kan du efter 1. august henvende dig til Landbrugsstyrelsens kontaktcenter. 

Gå til Landbrugsstyrelsens kontaktcenter

Kontakt

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til miljo-erhvervsregulering@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.