Landbrugere og konsulenter bidrager til en bedre brugeroplevelse

For at gøre afstanden til vores brugere mindre, har Landbrugsstyrelsen nedsat et nyt IT-brugerforum, hvor landbrugere og konsulenter skal komme med input til, hvordan styrelsens tast-selv-system kan forbedres.

Publiceret 6. december 2022

Hvert år indsender landbrugere og landbrugskonsulenter titusindvis af ansøgninger gennem Landbrugsstyrelsens Tast selv-system. Men selvom den digitaliserede ansøgningsproces har gjort mange ting væsentligt nemmere, så er der fortsat plads til forbedringer i de digitale systemer.

Landbrugsstyrelsen har derfor oprettet et nyt forum, hvor brugerne kan komme med målrettet feedback om styrelsens Tast selv-system. Det er styrelsens håb, at forummet kan gøre afstanden mellem bruger og udvikler mindre og at feedbacken dermed nemmere kan blive omsat til forbedringer af brugeroplevelsen i Landbrugsstyrelsens ansøgningssystem ”Tast selv”.

”Vi har længe haft forskellige fora, hvor vores interessenter har haft mulighed for at komme med input til vores systemer. Men vi har savnet feedback på et meget konkret niveau og en mere direkte linje mellem udviklerne og de brugere, som sidder derude og udfylder skemaerne. Det håber vi, at vi vil få med IT-brugerforummet. Målet er at få forbedringsforslag, der kan gøre systemet mere intuitivt og nemmere at bruge”, fortæller vicedirektør for ressourcer, Jon Simonsen.

Medlemmer udpeget

Forummets medlemmer består, på nuværende tidspunkt, af 12 landbrugere og konsulenter. Derudover er Landbrug og Fødevarer og SEGES også repræsenteret.

”Vi får ofte respons fra vores brugere, men nu forsøger vi at få feedbacken systematiseret i højere grad, så vi som organisation, nemmere kan få omsat brugernes input til konkrete forbedringer i vores system. Vi er både interesserede i at få af vide, hvad der fungerer godt og hvad der kan forbedres, da vi er meget optagede af at sikre en bedre brugeroplevelse, når landbrugerne skal søge om tilskud”, forklarer Jon Simonsen.

IT-brugerforummet har møde første gang den 6. december. Det er planen, at forummet skal mødes regelmæssigt, cirka en gang hver måned, hvor medlemmerne skal drøfte, hvilke tiltag der kan forbedre brugen af Tast selv-systemet.

Yderligere oplysninger:

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.